KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Vegetarijanska musaka od tikvica

| Autor: Glas Istre
Arhiva

Arhiva


Sastojci:

1 kg tikvica

3 – 4 mlada luka

1 mrkva

150 gr kuhane riže

2 jaja

200 ml kiselog vrhnja

malo peršina

2 glavice češnjaka

100 grama ribanog sira 

 

Tikvice oprati, oguliti i narezati na kolutove, posoliti ih i ostaviti da odstoje i puste vodu. Skuhati i ocijediti rižu.

Vatrostalnu posudu namazati sa malo ulja, staviti red tikvica, povrća, pa naribanog sira i peršina. I tako sve dok ne potrošite sastojke.

Na kraju završiti sa tikvicama. Peći u pećnici oko 20 minuta na 180 stupnjeva.

Jaja i vrhnje pomiješati, posoliti i popapriti, preliti musaku i vratiti u pećnicu da se zapeče.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter