KUHAJTE S GLASOM ISTRE

TOPLE, SOČNE I SLATKE Super ukusne palačinke s kukuruznim brašnom i borovnicama za najslađi početak dana

| Autor: Glas Istre
Unsplash

Super lepršave palačinke s borovnicama i kukuruznim brašnom su ono što dobivate kada žudite za toplim kukuruznim pecivom, ali vam se jedu i mekane, sočne palačinke. Kombinacija kukuruznog brašne i borovnica tako je savršena s toplim javorovim sirupom ili medom za impresivan jelovnik koji će brunch učiniti savršenim.

SUHA MJEŠAVINA 

1 1/2 šalice pšenično brašna

1/2 šalice finog kukuruznog brašna

2 žličice praška za pecivo

1 čajna žličica sode bikarbone

1/2 žličice soli 

 

SOČNA MJEŠAVINA: 

1 šalica mlijeka

1 veliko jaje

1/4 šalice rastopljenog maslaca

1 žlica meda

3/4 šalice svježih ili * smrznutih borovnica

UPUTE:  

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U pećnicu stavite lim za pečenje, a u njega palačinke nakon što ste ih ispekli kako bi ostale tople. 

U posudi srednje veličine umutite brašno, kukuruzno brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Stavite na stranu. Umutite jaje, rastopljeni maslac i med dok smjesa ne postane glatka. 

Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri. Kad je topla, premažite s dvije žlice ulja ili maslaca.

Ulijte tekuće sastojke u suhe sastojke i miješajte dok više ne vidite grudice brašna. Pazite da ne pretjerate – to će rezultirati tvrdim palačinkama. 

Dodajte borovnice i razvaljajte u tijesto. Pomoću mjere 1/4 šalice, ubacujte krugove tijesta na tavu. Ne stidite se uzeti špagu i kako biste lakše mogli oblikovati palačinke u krugove. 

Okrećite na jednu pa na drugu stranu do zlatno smeđe boje s obje strane, otprilike jednu do dvije minute. Prebacite palačinke u pećnicu da ostanu tople. Ponovite s preostalim tijestom. Poslužite s javorovim sirupom i voćem te slatkim dodacima po želji.

Izvor: Novi list.


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum