KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT: Savijača s višnjama i grizom. Tako jednostavna, a tako fina

| Autor: Glas Istre
Savijača s višnjama (Snimila Jasna Orlić)

Savijača s višnjama (Snimila Jasna Orlić)


Izrada ovog kolača brza je i jednostavna, a rezultat izdašna količina ukusne savijače s višnjama. Na početku postupka upalite pećnicu, jer savijača će biti spremna za pečenje dok se zagrije pećnica.

Umjesto višanja može se upotrijebiti i neko drugo voće - sezonsko, iz kompota  ili zaleđeno kao što je šumsko voće.

Sastojci:

3 jaja

1 čaša od jogurta ulja

1,5 čaša griza

1,5 čaše šećera

1 prašak za pecivo

2 čaše jogurta

korica jednog limuna i rum za aromu

1 pakiranje kora za štrudle

staklenka višanja iz kompota

Postupak: 

Izmiksajte tri cijela jaja s 1,5 čašom (2 dcl) šećera ili manje, dodati čašu ulja, dvije čaše jogurta, pola praška za pecivo ili žličicu sode bikarbone. Naribati koricu limuna i dodati rum za aromu - nekoliko kapi ekstrakta ili 1 čep ruma.

Postaviti na radnu površinu prvu koru i tanko je premazati pripremljenim nadjevom. Na isti način učiniti s još dvije kore. Na treću - zadnju koru rasporediti ravnomjerno trećinu višanje. Zatim sve zarolati i postaviti u pleh za pečenje na masni papir.

Postupak ponoviti još dva puta. Dakle, za svaku štrucu upotrijebite tri kore. Štrudle postavite u pleh. Voditi računa da će malo narasti. Ukoliko vam je ostalo nadjeva, premažite ga po savijačama. U protivnom namazati savijače rastopljenim maslacem.

Staviti u pećnicu na 180 stupnjeva oko 30 minuta.

Vrijeme pečenja uvelike ovisi o svakoj pećnici. Pripazite da ne izgori ili ne ostane sirova. Na koncu mora dobiti lijepu rumenu boju. Kada je pečena posipati je šećerom u prahu i narezati na šnite.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini