KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Ručak sa sezonskim povrćem za koji vam ne treba ni puno vremena ni novca: VRIJEME ZA MLADI GRAŠAK!

| Autor: Glas Istre

Danas vam donosimo recept za brzinski ručak sa sezonskim povrćem za koji vam ne treba ni osobito kulinarsko umijeće, ni puno novca. Vrijeme je za varivo od mladog graška!

SASTOJCI:

40 dag očišćenog graška

1 luk

2-3 mrkvice

3 žlice oštrog brašna

vegeta, sol, papar

pileći nadbatci

krumpir (za pire)

PRIPREMA:

Na malo ulja kratko pržiti nasjeckan luk i mrkvicu, dodati očišćen i opran grašak, promiješati, dodati vegete i papra, pa uz povremeno miješanje pirjati u desetak minuta.

Potom doliti malo vode, pa pirjati uz povremeno miješanje dok grašak ne omekša. Budući je mladi, brzo je gotov. Po potrebi dolijevati pomalo vode, ne previše, nego tek toliko da grašak ne bude na ‘suhom’.

Kada grašak omekša, uliti u njega razmućeno brašno sa malo vode, po potrebi dosoliti i kratko prokuhati. Grašak ne smije biti prerijedak, nego gustoće otprilike kao neki umak.Ako vam je prerijetko, dodajte još malo brašna, ako je pregusto, ulijte malo vode.

Poslužite uz pečenu piletini i pire krumpir.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter