Mekane, sočne, paperjaste i još k tome veličine poput žitnih pahuljica – upravo su takve palačinke za kojima je posljednjih mjeseci poludio čitav svijet, otkriva portal zadovoljna.hr.
Bilo da ih nadopunite maslacem od kikirikija, marmeladom, javorovim sirupom, čokoladnim namazima ili komadićima voća, ne možete pogriješiti.
Jednostavno ih je pripremiti, a jedino na što treba obratiti pozornost kako bi bile upravo poput žitnih pahuljica jest njihovo stavljanje u tavu i pravilno doziranje smjese.
SASTOJCI
½ šalice svenamjenskog brašna
1 žličica šećera
½ žličice praška za pečenje
½ šalice mlijeka (ili biljne zamjene za njega)
1 jaje
ulje za tavu
PRIPREMA:
U zdjeli pomiješajte sve sastojke dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Trebala bi biti nešto gušća od one na koju smo navikli za palačinke u našem podneblju te više nalikovati na onu za deblje "američke" palačinke.
Pustite smjesu da odstoji nekoliko minuta.
Pomoću šprice s nastavcima za kolače smjesom oblikujte male kružiće na nauljenoj tavi. Možete se poslužiti i vrećicom za zamrzavanje čiji ćete jedan ugao prerezati škarama i tako simulirati špricu za kolače. Ako ste osobito spretni, možete se poslužiti i čajnom žlicom pa njome oblikovati mini palačinke. Pripazite da među njima na tavi ostavite dovoljno slobodnog prostora.
4. Pecite palačinke s jedne strane sve dok u potpunosti ne nestanu mjehurići s površine. S obzirom na to da se radi o malim palačinkama, imajte na umu da će to ići vrlo brzo, a ne kao kod klasičnih palačinki. Jednom kada ih preokrenete, pecite ih na drugoj strani još 30 sekundi do najviše jednu minutu, ovisno o štednjaku koji koristite.
Palačinke servirajte u zdjelici kao što biste servirali i žitne pahuljice.
Dodajte nadjev po želi.