KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Musaka od tikvica i krumpira, ukusan i jeftin ručak

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Ova ukusna musaka priprema se bez mesa, samo s povrćem i sirom. No, ljubitelji mesnih okusa mogu u složenac između tikvica i krumpira dodati i malo mljevenog mesa ili nasjeckane pancete. 

Sastojci:

  • 3 osrednje tikvice
  • 2 veća krumpira
  • 100-150 g brašna
  • 450 g rikote ili svježeg sira
  • 1 veći pomidor, oljušten i isječen na kockice
  • 2 žlice sitno sjeckanog peršina
  • začini: sol, papar, vegeta, mljevena crvena paprika, češnjak
  • 100 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja

Priprema:

U veći tanjur staviti brašno, i sve začine koje volite, sve to dobro sjedinite.

Krumpir oguliti i isjeći ga na tanje kolutiće, svaki kolutić provući kroz brašno i redati ih u nauljenu posudu.

Tikvice narezati na tanje kolutove i svaki kolut isto provući kroz brašno s obje strane i poslagati u posudu.

Preko tikvica posuti rikotu ili svježi sir, a preko sira papar, vegetu, rajčicu, pa peršin i češnjak.

Na kraju završiti s ostatkom tikvica, koje također provučete kroz brašno.

Dobro zaliti s maslinovim uljem, prekriti folijom i peći u pećnici sat vremena na 200 stupnjeva. Zadnjih 15 minuta otkriti foliju dok sve blago ne porumeni.

Poslužiti musaku sa zelenom salatom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of