KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Jednostavna, jeftina i vrlo ukusna poslastica - JETRICA NA VENECIJANSKI NAČIN

| Autor: Glas Istre
Jetrica na venecijanski način s pire krumpirom (Snimila Tea Tidić)

Jetrica na venecijanski način s pire krumpirom (Snimila Tea Tidić)


Jednostavna, jeftina i vrlo ukusna poslastica jest zasigurno jetrica pripremljena na venecijanski način. Uz to, i poprilično brzo se priprema.

Zahtjevnost: jednostavno

Sastojci:

  • 300 g teleće jetrice
  • 3 kapule
  • 4 češnja češnjaka
  • peršin
  • ružmarin
  • brašno
  • maslac
  • maslinovo ulje
  • 1 dcl bijelog vina
  • 300 ml temeljca
  • aceto balsamico
  • sol
  • papar

 

Priprema:

Jetricu narežite na tanke šnite ili trakice, posolite i popaprite, te uvaljajte u brašno.

U dubljoj tavi ugrijte kocku maslaca i dodajte maslinovog ulja, pa kad se dobro zagrije, ubacite luk narezan na tanke ploške i dinstajte 15-20 minuta.

Kad kapula dobije zlatnu boju, izdvadite je iz tave i prebacite u zdjelu.

Na tavu dodajte još maslinovog ulja, i kratko popržite jetricu prethodno uvaljanu u brašno, pa kad dobije lijepu boju, izvadite u zdjelu gdje ste prethodno izvadili izdinstanu kapulu.

Nakon što ste ispržili svu jetricu i sve izvadili iz tave, dodajte još malo maslinovog ulja, i minutu dinstajte sitno nasjeckane pršemulu i češnjak, pa dodajte 1 dcl bijelog vina i dinstajte još minutu-dvije.

Vratite natrag izdinstani luk i poprženu jetricu, pa ulijte temeljac.

Kuhajte na slaboj vatri uz povremeno miješanje, dok jetrica ne omekša i dok ne dobijete željenu gustoću umaka. Pred kraj dodajte aceta balsamica prema ukusu i prokuhajte još par minuta.

Servirajte uz pire krumpir ili palentu.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter