KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Jednostavan recept za predobar kolač s orasima i čokoladom

| Autor: Glas Istre
KOlač s orasima i čokoladom (Facebook Recepti s potpisom)

KOlač s orasima i čokoladom (Facebook Recepti s potpisom)


Ovaj jednostavan recept za kolač s orasima i čokoladom preuzeli smo s Facebook stranice Recepti s potpisom. Autorica recepta ga toplo preporuča. "Kada želite brzo napraviti neki wow kolač, onda je ovo pravi izbor, mjere su točne u gram, otprve je savršeno uspio, jako je ukusan…Ovi su sa orasima ali i sa lješnjacima su jednako fini…."navodi se u objavi.

Sastojci:

200g +50g brašna

1 puna žličica praška za pecivo

100g šećera

1 vanilin šećer

1 jaje srednje veličine

1 žumanjak srednje veličine

75g maslaca

2 velike žlice kiselog vrhnja 20% mas.

I još…

4 velike žlice vode

150g šećera

50g čokolade za kuhanje

150g mljevenih oraha

100g maslaca

Priprema:

U posudu prosijte 200g brašna sa praškom za pecivo. Dodajte maslac sobne temperature i dobro promiješajte. Zatim pridodajte oba šećera i opet promiješajte.

Jaje, žumanjak i kiselo vrhnje kratko istucite vilicom pa dodajte u smjesu od brašna i zamijesite tijesto.

Tijesto razvaljajte posipajući ga s preostalih 50g brašna te ga stavite u namazan i brašnom posut lim veličine 33×23 cm. Izbockajte ga vilicom i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 C dok blago po rubovima ne dobije boju.

Dok se tijesto peče, pripremite premaz.

Vodu i šećer zagrijavajte na štednjaku dok se šećer ne otopi. Neka prokuha dvije minute.

Sklonite sa štednjaka i dodajte orahe, čokoladu i maslac. Miješajte dok se maslac i čokolada ne otope a masa postane jednolična i glatka.

Ispečenu i još vruću podlogu premažite kuhanom smjesom.

Ohladite i narežite na prutiće. Najbolje ih je rezati sutra dan ali i čim se ohlade rezat ćete ih bez problema.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum