(Pexels)
Zagrijte veliki lonac postavljen na srednje jakoj vatri. Dodajte maslinovo ulje, luk i govedinu te začinite soli i paprom. Pržite oko 10 minuta, odnosno dok ne porumeni, preporučuje Index.hr.
2 žlicemaslinovog ulja
500 gmljevene govedine
1 glavicaluka, nasjeckana
sol, po ukusu
papar, po ukusu
1 žličicačilija u prahu
1 žličicamljevene dimljene paprike
1 žličicačešnjaka u prahu
400 gkratke tjestenine
100 gtikvica, naribanih
500 mlgoveđeg temeljca
300 mlmlijeka
120 ggauda sira, naribanog
1 žlicakoncentrata rajčice
svježi peršin, za posluživanje
1. Pržtie meso, povremeno miješajte razbijajući velike komade mesa. Umiješajte čili u prahu, dimljenu papriku i češnjak u prahu te kuhajte još minutu.
2.Dodajte tjesteninu i tikvice te dobro promiješajte. Ulijte temeljac, mlijeko i koncentrat rajčice i promiješajte da se sjedini.
3. Ostavite da se kuha na srednje jakoj vatri oko 5-8 minuta, odnosno dok tjestenina ne postane al dente. Povremeno pomiješajte kako se tjestenina ne bi zalijepila za dno lonca.
4. Umiješajte naribani sir i kuhajte još nekoliko minuta dok ne postane kremasto. Tjesteninu podijelite po tanjurima i posipajte svježim peršinom.
Dobar tek!