Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Idealna pohana piletina

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Mislite da vam ne treba još jedan recept za piletinu? Razmislite ponovno. Hrskava piletina Jamieja Olivera, nazvana po njegovom sinu Buddyju, mogla bi postati vaš novi favorit za brze obroke tijekom tjedna, prenosi Index.hr.

Sastojci

  • 150 g integralnog kruha sa sjemenkama
  • 2 režnja češnjaka
  • 240 g pilećih prsa bez kože
  • maslinovo ulje
  • 1 limun
  • 2 žličice meda

Priprema

Natrgajte kruh i stavite ga u blender. Ogulite češnjak, dodajte ga u blender pa sve zajedno usitnite u fine mrvice.

Pileća prsa stavite između dvaju velikih listova papira za pečenje i istucite ih dok ne postanu ravna, otprilike 1 cm debela.

Nakon što ste je istukli, piletinu posolite i obilno pospite pripremljenim krušnim mrvicama, preklopite papirom i dobro utisnite panadu. Postupak ponovite i s druge strane.

Tavu stavite na srednje jaku vatru. Kad se zagrije, dodajte žlicu maslinova ulja, pa pržite piletinu u mrvicama 3 minute sa svake strane, odnosno dok ne postane hrskava, zlatna i potpuno pečena.

Pečenu piletinu prebacite na dasku i nakapajte malo limunova soka. Dodajte joj i malo meda, narežite i poslužite.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama