Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Pileće okruglice s ricottom

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Brze, sočne i prepune okusa – ove pileće mesne okruglice s ricottom pravi su dokaz da i večera spremna za manje od 20 minuta može biti nevjerojatno ukusna.

Inspirirane talijanskom kuhinjom sjajno kombiniraju piletinu, kremastu teksturu svježe ricotte i bogatstvo umaka od rajčice s bosiljkom (možete koristiti i kupovni, nećemo nikome reći). U umak se ukuha i orzo tjestenina pa u tren oka imate čitav obrok...  idealan za svaki dan u tjednu, piše Punkufer.

Sastojci:

  • 500 g mljevene piletine
  • 250 g svježe ricotte, izmrvljene
  • 25 g sitno naribanog parmezana
  • sitno naribana korica 1 limuna
  • 1 ljutika, sitno nasjeckana
  • 1 češanj češnjaka, zgnječen
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 500 g gotovog umaka od rajčice i bosiljka
  • 250 ml pilećeg temeljca
  • 1/2 vezice svježeg bosiljka
  • 105 g tjestenine orzo
  • parmezan, za posluživanje

Priprema:

U velikoj zdjeli pomiješajte piletinu, ricottu, parmezan, koricu limuna, ljutiku i češnjak. Dobro začinite. Oblikujte otprilike 12 mesnih okruglica veličine loptice za golf. Prebacite na tanjur.

Zagrijte ulje u velikoj tavi s neprianjajućim dnom na jakoj vatri. Pržite mesne okruglice, povremeno okrećući, oko 3 minute.

Dodajte umak, temeljac, bosiljak i tjesteninu. Promiješajte da se sve sjedini. Poklopite i smanjite vatru.

Kuhajte, povremeno miješajući, 9 minuta ili dok tjestenina ne omekša.
Poslužite s dodatnim parmezanom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama