Ilustracija (Pexels)
Brze, sočne i prepune okusa – ove pileće mesne okruglice s ricottom pravi su dokaz da i večera spremna za manje od 20 minuta može biti nevjerojatno ukusna.
Inspirirane talijanskom kuhinjom sjajno kombiniraju piletinu, kremastu teksturu svježe ricotte i bogatstvo umaka od rajčice s bosiljkom (možete koristiti i kupovni, nećemo nikome reći). U umak se ukuha i orzo tjestenina pa u tren oka imate čitav obrok... idealan za svaki dan u tjednu, piše Punkufer.
U velikoj zdjeli pomiješajte piletinu, ricottu, parmezan, koricu limuna, ljutiku i češnjak. Dobro začinite. Oblikujte otprilike 12 mesnih okruglica veličine loptice za golf. Prebacite na tanjur.
Zagrijte ulje u velikoj tavi s neprianjajućim dnom na jakoj vatri. Pržite mesne okruglice, povremeno okrećući, oko 3 minute.
Dodajte umak, temeljac, bosiljak i tjesteninu. Promiješajte da se sve sjedini. Poklopite i smanjite vatru.
Kuhajte, povremeno miješajući, 9 minuta ili dok tjestenina ne omekša.
Poslužite s dodatnim parmezanom.