Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Lažne lazanje s njokima

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Ono što ovaj recept čini posebnim jest njegova nevjerojatna jednostavnost i brzina. Za pripremu vam treba manje od pola sata, a rezultat je kremasto i zasitno jelo koje će zadovoljiti i najveće gurmane, prenosi Index.hr.

Sastojci

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 500 g njoki
  • 700 g marinara umaka 
  • 150 g mozzarelle 
  • svježi bosiljak

Priprema

Zagrijte pećnicu na grill opciju, a rešetku postavite 15-ak centimetara ispod grijača.

U velikoj tavi od lijevanog željeza (ili drugoj tavi koja može ići u pećnicu) zagrijte jednu žlicu maslinovog ulja na srednje jakoj vatri.

Dodajte njoke u jednom sloju i pržite ih, povremeno miješajući, 5 do 7 minuta dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Prebacite ih na tanjur i ponovite postupak s preostalim uljem i njokima.

Vratite sve pržene njoke u tavu. Umiješajte umak marinara i pustite da zavrije. Ravnomjerno pospite naribanom mozzarellom.

Stavite tavu u pećnicu i pecite pod grill opcijom 1 do 2 minute, odnosno dok se sir ne otopi, ne počne stvarati mjehuriće i dobije zlatnu boju na vrhu.

Prije posluživanja, po želji ukrasite svježim bosiljkom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama