Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Čokoladni mousse od samo dva sastojka

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Recept za nevjerojatno kremasti i bogati čokoladni mousse za koji su vam potrebna samo dva sastojka - čokolada i slatko vrhnje. Gotov je u trenu i savršen za svaku prigodu, prenosi Index.hr.

Sastojci za četiri porcije

  • 360 ml slatkog vrhnja
  • 170 g čokolade za kuhanje

Priprema

Zagrijte oko 120 ml vrhnja za šlag u posudici prikladnoj za mikrovalnu, oko 1 minutu.

Dodajte 170 g nasjeckane čokolade i promiješajte samo da se povežu. Ostavite sa strane oko 5 minuta da se čokolada otopi.

Pjenjačom izmiješajte čokoladu i vrhnje dok ne dobijete glatku smjesu. Ostavite da se malo ohladi dok mutite preostalo vrhnje.

Stavite preostalih 240 ml hladnog vrhnja za šlag u zdjelu. Miksajte mikserom ili pjenjačom dok se ne počnu oblikovati mekani vrhovi.

Odvojite oko 120 ml u manju zdjelu i stavite u hladnjak - to ćete koristiti za posluživanje moussea. Nastavite miksati preostalo vrhnje dok ne dobijete čvrste vrhove.

Umiješajte tučeno vrhnje u ohlađenu čokoladnu smjesu u tri navrata, velikom špatulom. Radite brzo i nježno - ne brinite ako ostane koji svjetliji trag vrhnja, to je u redu.

Podijelite mousse u 4 posudice ili čaše. Stavite u hladnjak na najmanje sat vremena (može stajati do 4 sata prije posluživanja).

Prije posluživanja dodajte žličicu sačuvanog mekanog šlaga i po želji pospite naribanom čokoladom ili sjeckanim lješnjacima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama