kuhajte s glasom istre

Recept dana: Brza i jednostavna povrtna tjestenina

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Ova brza povrtna tjestenina odličan je izbor kada želite zdrav, lagan i ukusan obrok u samo 15 minuta. Idealan za ponedjeljak i povratak na posao.

Prepuna svježeg povrća, uz dašak maslinovog ulja i limuna, ova mediteranska tjestenina pruža savršen balans okusa i hranjivih vrijednosti.

Idealna je za ručak, večeru ili hranjiv obrok nakon posla.

Sastojci

  • 150 g integralne tjestenine (npr. špageti)
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 žuta paprika, očišćena i narezana na komade od oko 2 cm
  • 1 tikvica, oguljena i narezana na komade od oko 2 cm
  • 200 g cherry rajčica
  • 2 mlada luka, podrezana i narezana
  • ¼ žličice sušenih chili pahuljica
  • naribana korica i sok polovice manjeg limuna
  • 2 velike šake mladog špinata (oko 75 g)
  • morska sol i svježe mljeveni crni papar
  • naribani parmezan ili vegetarijanski tvrdi sir, za posluživanje (po želji)

Priprema

Tjesteninu skuhajte dok ne postane al dente.

Dok se tjestenina kuha, zagrijte žlicu ulja u velikoj tavi na srednjoj vatri. Dodajte papriku, tikvicu i cijele cherry rajčice te pržite oko pet minuta, povremeno miješajući.

Dodajte preostalu žlicu ulja i mladi luk pa kuhajte još 4–5 minuta, dok povrće ne omekša i lagano porumeni. Rajčice trebaju omekšati kako bi pustile sok koji će stvoriti lagani umak.

Dodajte chili, limunovu koricu i sok te kuhaj nekoliko sekundi. Ulijte jednu zaimaču vruće vode od kuhanja tjestenine te začinite solju i paprom.

Ocijedite tjesteninu, vratite je u lonac i dodajte povrće i špinat. Promiješajte na laganoj vatri 1–2 minute, dok špinat ne uvene.

Poslužite i po želji pospite naribanim parmezanom, piše BBC.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama