(Foto: Screenshot / Instagram)
Počela je sezona trešanja, a ovo slasno voće idealno je za mnoge fantastične kolače. Iako postoje bezbrojni načini korištenja trešanja, ovi blondiesi s trešnjama zasigurno će postati vaš novi omiljeni recept. Gusti su i ukusni te savršen ljetni desert, ali i kao slatki dodatak svakoj šalici kave.
Ključ kod ovih blondiesa je pustiti ih da se potpuno ohlade prije nego što ih narežete. Ako ih narežete prije nego što se ohlade, raspasti će se zbog ogromne količine trešanja i bijele čokolade u njima.
Zagrijte pećnicu na 175 °C. Pripremite posudu za pečenje, namažite s malo ulja i obložite papirom za pečenje. Veličina posude ovisi o tome koliko želite da blondies budu debeli. Posuda 20×20 cm dat će vam vrlo debele blondiese, dok će npr. 23×33 cm dati tanje, ali veći broj komada.
U velikoj zdjeli umutite maslac, smeđi šećer i obični šećer. Dodajte jaja jedno po jedno, dobro miješajući nakon svakog dodavanja. Dodajte ekstrakt vanilije i promiješajte. U manjoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. Dodajte suhe sastojke u mokre i miješajte dok se sve ne sjedini. Umiješajte komadiće bijele čokolade i trešnje, pa smjesu ravnomjerno rasporedite u pripremljenu posudu za pečenje.
Pecite 30 do 45 minuta, dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. Ako ih želite ukrasiti dodatnim svježim polovinama trešanja, utisnite ih u površinu blondiesa odmah nakon što ih izvadite iz pećnice. Ostavite da se blondiesi potpuno ohlade prije nego što ih izvadite iz posude, narežete i poslužite. Uživajte!