KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Piletina s porilukom i kiselim vrhnjem

| Autor: Glas Istre
(Foto: stazarucak.net)

(Foto: stazarucak.net)


Ako ste u žurbi, a ipak želite pripremiti nešto konkretno za ručak, danas vam donosimo ukusan recept gotov u svega pola sata.

Sastojci za 4 osobe:

  • 500 g piletine
  • 700 g poriluka
  • 1 žlica mljevene paprike
  • malo maslaca
  • 10 ml bijelog vina
  • 1 čaša kiselog vrhnja
  • sol
  • papar

Priprema:

Piletinu narežite na manje komade, a poriluk narežite na kolutove.

Na maslacu pecite meso i pred kraj ubacite kolutove poriluka.

Začinite s mljevenom crvenom paprikom i zalijte sve s malo vode.

Sve to promiješajte pa dodajte sol i papar i pustite da se kuha na laganoj vatri, podlijevajući vinom sve dok meso ne omekša.

Kad je sve gotovo, umiješajte kiselo vrhnje.

Kao prilog možete poslužiti pire ili njoke.

Dobar tek!

Izvor: stazarucak.net

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter