KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Kremasta juha od bundeve

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Danas vam donosimo jednostavan i ukusan recept, savršen za ove kišne dane.

Kremaste juhe su vrlo prilagodljive i mogu se spraviti od različitog povrća, a zdrav su izbor za cijelu obitelj.

Ako još niste probali recepte od bundeve, kremasta juha je dobar izbor za početak.

Sastojci za 4 osobe:

  • 1,5kg bundeve (po želji) očišćena i razrezana na četvrtine
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice maslaca
  • 1 crveni luk
  • 1 l pilećeg ili povrtnog temeljca (više ako je potrebno)
  • 50g grčkog jogurta
  • sol, papar

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Lim za pečenje lagano namastite običnim ili uljem u spreju. Bundevu ogulite, narežite na manje komade, stavite na pripremljeni lim za pečenje, poškropite maslinovim uljem i posolite.

U jednom sloju rasporedite po limu. Pecite bundevu oko sat vremena te na pola vremena promiješajte. Pecite dok ne omekša. U međuvremenu na srednje jakoj vatri u velikom loncu zagrijte maslac. Ubacite sitno sjeckani luk i pržite 4 do 5 minuta miješajući. Umiješajte bundevu i temeljac.

Posolite, popaprite po ukusu. Ostavite da juha zakuha, zatim ju sklonite sa štednjaka. Štapnim mikserom prođite kroz juhu da ju ispasirate, dodajte grčki jogurt i izmiješajte. Poslužite vruće.

Dobar tek!

Izvor: Index Recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter