Kuhajte s glasom istre

Recept dana: Mesna štruca s francuskom salatom

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Mesna štruca pravi je klasik i savršeno obiteljsko jelo. Ovaj je obrok izvor proteina, vitamina B kompleksa, selena i cinka.

Umjesto francuske salate, može se poslužiti salata od krumpira, graha, prženi krumpirići ili pečeno povrće.

Za pripremu ovog jela trebat će vam oko 90 minuta.

Sastojci:

  • 600 g mljevenog miješanog mesa
  • 85 g kruha
  • 150 ml mlijeka
  • 30 g luka
  • 2 češnja češnjaka
  • pola žličice vegete (ili začin po izboru)
  • 1 jaje
  • pola žličice mljevenog papra

Za francusku salatu:

  • 220 grama smrznutog povrća za francusku salatu
  • 2 žličice vegete
  • 40 g kiselih krastavaca
  • 70 g kiselog vrhnja
  • 30 g majoneze
  • 1 žličica senfa

Priprema:

Kruh prelijte mlijekom, dodajte sitno narezan luk, nasjeckan češnjak, vegetu (ili začine po izboru), jaja, crni papar i izmiješajte mikserom dok ne postignete jednolična smjesa.

Smjesu prelijte preko mesa, dobro izmiješate i ostaviti da odstoji 30-ak minuta na hladnom.

Oblikujte štrucu (pomoću papira za pečenje) i stavite u posudu za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko sat vremena.

Za francusku salatu povrće stavite u vrelu vodu kojoj ste dodali vegetu (ili začine po izboru) i skuhajte.

Pripremite salatni preljev od vrhnja, majoneze i senfa.

Ohlađeno povrće izmiješajte s kiselim krastavcima narezanim na kockice i salatnim preljevom.

Dobar tek!

Izvor: Coolinarika

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater