Ilustracija (Pexels)
Danas vam donosimo recept za ukusno i klasično jelo s piletinom.
Za pripremu ovog jela trebat će vam oko sat vremena, ne iziskuje previše truda, a oduševit će i najveće gurmane.
Sastojci za četiri osobe:
Priprema:
Brašno, sol, papar i češnjak u granulama pomiješajte.
Pileće filee narežite na medaljone, uvaljajte ih u mješavinu brašna, a zatim višak brašna otresite.
U velikoj tavi zagrijte 1 žlicu maslaca i maslinovo ulje.
Obloženu piletinu stavite u tavu i pecite dok dobro ne porumeni, oko 5 minuta sa svake strane.
Pečenu piletinu izvadite na tanjur i poklopite da ostane topla.
U tavu dodajte preostali maslac i gljive narezane na deblje ploške pa pirjajte da gljive otpuste svu vodu. Dodajte luk narezan na ploške i popecite ga da omekša.
Zatim dodajte nasjeckani češnjak, kratko popecite, ulijte vino i ostružite dno da se deglazira.
Dodajte majčinu dušicu, temeljac, senf i vrhnje. Pustite da zavri i kuhajte 5 minuta.
Umiješajte škrobno brašno otopljeno u 1 žlici vode. Umiješajte piletinu i kuhajte da se umak zgusne.
Dobar tek!
Izvor: Coolinarika