Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Piletina u umaku od gljiva i vina

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Danas vam donosimo recept za ukusno i klasično jelo s piletinom. 

Za pripremu ovog jela trebat će vam oko sat vremena, ne iziskuje previše truda, a oduševit će i najveće gurmane.

Sastojci za četiri osobe:

  • 50 g glatkog brašna
  • pola žličice soli
  • jedna žličica mljevenog crnog papra
  • pola žličice mljevenog češnjaka
  • 400 g pilećeg filea
  • 2 žlice maslaca
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 250 g gljiva
  • 1 luk
  • 1 češanj češnjaka
  • 60 ml suhog bijelog vina
  • četvrtina žličice majčine dušice
  • 400 ml kokošjeg temeljca
  • 1 žličica senfa
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 1 žličica gusnela
  • povrće po izboru

Priprema:

Brašno, sol, papar i češnjak u granulama pomiješajte.

Pileće filee narežite na medaljone, uvaljajte ih u mješavinu brašna, a zatim višak brašna otresite.

U velikoj tavi zagrijte 1 žlicu maslaca i maslinovo ulje.

Obloženu piletinu stavite u tavu i pecite dok dobro ne porumeni, oko 5 minuta sa svake strane.

Pečenu piletinu izvadite na tanjur i poklopite da ostane topla.

U tavu dodajte preostali maslac i gljive narezane na deblje ploške pa pirjajte da gljive otpuste svu vodu. Dodajte luk narezan na ploške i popecite ga da omekša.

Zatim dodajte nasjeckani češnjak, kratko popecite, ulijte vino i ostružite dno da se deglazira.

Dodajte majčinu dušicu, temeljac, senf i vrhnje. Pustite da zavri i kuhajte 5 minuta.

Umiješajte škrobno brašno otopljeno u 1 žlici vode. Umiješajte piletinu i kuhajte da se umak zgusne.

Dobar tek!

Izvor: Coolinarika

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom