KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Orade s krumpirom i lukom iz pećnice

| Autor: Glas Istre
(Foto: Fini recepti)

(Foto: Fini recepti)


Orada je kvalitetna morska riba čvrstog mesa, a još ju zovu lovrata, komarča, podlanica, itd. Mi smo joj dodali luk i krumpir te još poneku sitnicu i zapekli u pećnici.

Priprema ovog jela je vrlo jednostavna, a trebat će vam za pripremu malo više od sat vremena.

Sastojci za 4 osobe:

  • 4 orade
  • 2 luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 grančica ružmarina
  • 2 grančice majčine dušice
  • 3 peperoncina
  • 1 veći krumpir
  • 100 g celerove stabljike
  • 100 ml povrtnog temeljca
  • maslinovo ulje
  • sol

Priprema:

Ribe očistimo, peperoncine izmrvimo, listiće ružmarina i grančice majčine dušice nasjeckamo, jednu glavicu luka narežemo na kolutiće, a drugu glavicu nasjeckamo, češnjak protisnemo, a očišćeni krumpir i stabljiku celera narežemo na kockice.

Sjeckani luk premjestimo u zdjelicu, dodamo protisnuti češnjak, sjeckanu majčinu dušicu i ružmarin, ulijemo cca. 50 ml maslinovog ulja i izmiješamo sastojke.

Ribe zarežemo nožem na 2-3 mjesta s jedne strane, posolimo ih izvana i iznutra, i nadjenemo ih polovicom mješavine luka, češnjaka, začina i ulja.

Po dnu namašćene vatrostalne posude rasporedimo kolutove luka, preko njih stavimo ribe zarezanom stranom prema gore, premažemo ih preostalom mješavinom luka, češnjaka, začina i ulja, posipamo kockicama krumpira i celera i mrvljenim peperoncinom, prelijemo juhom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C.

Nakon 20-ak minuta ribe prekrijemo papirom za pečenje i pečemo ih još toliko.

Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.

Dobar tek!

Izvor: Fini recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter