KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Pileći nuggets - fini brzinski zalogaj ili ručak

| Autor: Glas Istre
(Foto: Fini recepti)

(Foto: Fini recepti)


Pileće nuggetse izmislio je 1950-ih godina Robert C. Baker, znanstvenik koji je proučavao hranu.

Ukoliko ste ljubitelj ovog jela koji se često nudi u fast food restoranima, donosimo vam recept pa možete to isto pripremiti kod kuće.

Za pripremu će vam trebati oko 25 minuta.

Sastojci za 4 osobe:

  • 500 g filetiranog pilećeg zabatka
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 luk
  • 2 žlice sojinog umaka
  • 3 kriške kruha
  • 1 žlica senfa
  • 80 g brašna
  • 80 g mlijeka
  • 150 g krušnih mrvica
  • 1 jaje
  • sezamovo ulje
  • sol
  • papar

Priprema:

Pileće meso narežemo na komade veličine zalogaja, kruh na kockice, a luk nasjeckamo.

U multipraktik stavimo narezano meso, dodamo kockice kruha, sjeckani luk, senf, protisnemo češnjak, ulijemo sojin umak, začinimo solju i paprom te izradimo jednoličnu smjesu.

Dobivenu smjesu premjestimo u zdjelu, a u drugu zdjelu ulijemo mlijeko, razbijemo jaje, dodamo brašno, posolimo i pjenjačom izmiješamo sastojke.

Mesnu smjesu dlanovima oblikujemo u kuglice veličine loptica za golf, uronimo ih u smjesu jaja, mlijeka i brašna, ocijedimo, uvaljamo u krušne mrvice, višak otresemo i stavimo ih na stranu.

Tako pripremljene okruglice stavimo u lonac s dubokom masnoćom i pržimo ih do zlatno-smeđe boje.

Nakon po prilici 5 minuta prženja, piletinu izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće te ju poslužimo.

Dobar tek!

Izvor: Fini recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater