Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Krepka juha od rajčice

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Ova je krepka juha tipično toskansko jelo, a zbog svoje izrazite jednostavnosti, pripremiti ju možete bilo koji dan u tjednu. Ovu će juhu obožavati i djeca, a kako biste malo ublažili kiselinu rajčica, slobodno joj dodajte i malo šećera.

Sastojci:

  • 2 češnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • 4 grančice svježeg bosiljka
  • sušenog čilija
  • sol po ukusu
  • papar po ukusu
  • 800 g konzervirane sjeckane rajčice
  • 2 kriške starog ili lagano prepečenog kruha
  • ribani parmezan po želji

Priprema:

Češnjak oljuštite i tanko nasjeckajte. Lonac srednje veličine zagrijte na jakoj vatri, zatim dodajte malo maslinovog ulja i nasjeckani češnjak, sitno nasjeckane stabljike bosiljka, a listiće sačuvajte.

Ubacite i prstohvat sušenog čilija i miješajte dok se češnjak ne zažuti, nakon čega ćete dodati i listiće bosiljka koje ste prethodno sačuvali.

Dodajte rajčicu te u jednu od praznih konzervi ulijte vodu koju ćete zatim dodati u lonac. Juhu ostavite da zakuha, zatim ju pustite da lagano krčka otprilike 5 minuta.

Natrgajte 2 kriške starog ili lagano prepečenog kruha te nastavite kuhati još 10-ak minuta.

Juhu posolite i popaprite po ukusu te ju poslužite pokapanu s nekoliko kapi maslinovog ulja. Po želji ju možete i posipati naribanim parmezanom.

(Izvor: Indeks recepti)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater