kuhajte s glasom istre

Recept dana: Gusta juha od graška i kobasica

| Autor: Glas Istre
Foto: Fini recepti

Foto: Fini recepti


Fina, jednostavna i hranjiva juha koja se može poslužiti i kao samostalno jelo.

Sastojci:

  • poriluk, 2
  • korijen celera, 70 g
  • slanina, 200 g sušene
  • grašak, 850 g
  • kobasica, 4 mesne za kuhanje
  • peršin, 1 žlica sjeckani
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol i papar (svježe mljeveni)

Priprema:

Poriluk očistimo isperemo pod mlazom hladne vode i narežemo ga na trakice, korijen celera ogulimo i nasjeckamo, a slaninu narežemo na manje komade.

U lonac iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo trakice poriluka, sjeckani celer, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući.

Nakon 10-ak minuta dodamo narezanu slaninu, promiješamo i pržimo još 2-3 minute.

Zatim dodamo kobasice i grašak, ulijemo toliko vruće vode da prekrije sastojke i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 90 minuta.

Potom iz lonca izvadimo komade slanine i kobasice te kobasice narežemo na ploške, a grašak u loncu izradimo štapnim mikserom.

Gustu juhu rasporedimo u tanjure, dodamo komade slanine i ploške kobasica, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.

(Izvor: Fini recepti)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter