LABIN

VODIČ NAPISAN IZ PERSPEKTIVE STRANKINJE: Volonterka Alfa Albone kreirala vodič o gradu

Tokom šest mjeseci boravka u Labinu, zaljubila se u neke od znamenitosti i prirodnu ljepotu ovog grada te je u vodič uvrstila i nekoliko "must see" lokacija * Za izradu vodiča trebalo joj je oko dva mjeseca, jer je osobno fotografirala većinu fotografija te kontaktirala poduzetnike

| Autor: Branko BIOČIĆ
Vodič kroz Labin / Španjolska volonterka Natalia

Vodič kroz Labin / Španjolska volonterka Natalia


Natalia Vallve Nicolas volonterka iz Španjolske volontirala je u labinskoj udruzi Alfa Albona kroz projekt "Act Together" u sklopu "Europskih snaga solidarnosti" u trajanju od šest mjeseci, od 1. rujna 2020. do 28. veljače 2021. godine. Kako se njezina volonterska služba bližila kraju, došlo je vrijeme za izradu osobnog projekta.

Budući da je Natalia strastveni zaljubljenik u putovanja, ali i održivi način života, ideja za kreiranjem lokalnog vodiča na temu održivosti, nametnula se sama od sebe. Vodič je napisan iz perspektive strankinje, a bit će na raspolaganju budućim volonterima, turistima, ali i lokalnom stanovništvu. U vodiču se nalazi nekoliko malih poduzeća predloženih od strane lokalnih stanovnika.

- Iako ih je kontaktirano više no što ih se nalazi u samom vodiču, neki od njih nisu se odazvali mom pozivu da njihovu priču uvrstim u svoj vodič, pomalo razočarano kaže Natalia.

Tokom šest mjeseci boravka u Labinu, zaljubila se u neke od znamenitosti i prirodnu ljepotu ovog grada te je u vodič uvrstila i nekoliko "must see" lokacija. Za izradu vodiča trebalo joj je oko dva mjeseca, jer je osobno fotografirala većinu fotografija te kontaktirala poduzetnike, a za sve to treba izdvojiti vremena. Međutim, krajnjim rezultatom je itekako zadovoljna te se nada da će vodič ostaviti utjecaja na sam grad i biti od pomoći turistima koji planiraju posjetiti ovaj kraj. Vodič je dostupan na hrvatskom i na engleskom jeziku. Informacije iznesene u vodiču isključivo su razmišljanja volonterke te ne odražavaju stavove udruge Alfa Albona.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of