Blizu grada, blizu srca /Around Zagreb

Platforma za istinsko upoznavanje Zagreba i "zelenog prstena" koji ga okružuje

Dosadašnji uspjeh kampanje koja je zabilježila više od 50 tisuća pregleda advertorijala i 37 milijuna prikazanih oglasa, ponukao je inicijatore da za ovogodišnje izdanje osmisle i brojne novitete

| Autor: Glas Istre
Around Zagreb 2021.

Around Zagreb 2021.


Već na prvi pogled jasno je da Zagrebu ne manjka zelenila. I u najužem centru ulični život presijecaju elegantni parkovi i trgovi, stvoreni za opuštanje. Gotovo iza ugla, tu su hladovita park-šuma Tuškanac i veličanstveni park Maksimir.

Smješten između gore Medvednice i rijeke Save, Zagreb nudi mnoštvo mogućnosti za pasivno ili aktivno uživanje na svježem zraku. Zapravo, uopće i ne morate napustiti područje grada da biste se prepustili sportovima i aktivnostima na otvorenom kao što su planinarenje, ribolov, golf ili biciklizam.

Medvednica

Ipak, pogreška je ne zaviriti u okolicu izvan granica Zagreba - ne istražiti Zagrebačku županiju koja najveći hrvatski grad okružuje obiljem prirodnih ljepota i malim mjestima idealnima za brz i siguran bijeg od uobičajene gradske vreve. Krajolik u rasponu od šumovitoga gorja do riječnih dolina i močvara, premrežen je biciklističkim, pješačkim i planinarskim stazama. Idilični zaseoci i kuće za odmor, pokazuju pravo značenje pojma "ladanje".

PROMOTIVNA KAMPANJA

Kako bi što uspješnije promovirali turističku ponudu i brojne mogućnosti koje posjetiteljima nudi   "zeleni prsten" Zagreba, Turističke zajednice grada Zagreba i Zagrebačke županije i ove godine partnerski surađuju u promociji grada i njegove okolice kroz jedinstvenu destinacijsku kampanju - „Blizu grada, blizu srca“ / "Around Zagreb" koja donosi brojne ideje za inspirativne izlete, kreativne primjere kako provesti, primjerice, tri dana u Zagrebu i okolici, najzanimljivije gastronomske preporuke te popis kulturnih i zabavnih događanja za istinsko upoznavanje hrvatske metropole i prekrasnog zelenog prstena koji ga okružuje.

Mountain lodge

Dosadašnji uspjeh kampanje, koja je zabilježila više od 50 tisuća pregleda advertorijala i 37 milijuna prikazanih oglasa, ponukao je inicijatore da za ovogodišnje izdanje osmisle i brojne novitete, pa je tako, uz osvježeni vizual i itinerare, kreirana nova rubrika „Jeste li znali“ koja predstavlja zanimljivosti iz tog okruženja.

VIDEO RECEPTI

Osim toga, tu su i video recepti autohtone kuhinje Zagreba i okolice koje je izradio poznati hrvatski kuhar Almo Čatlak koji je lokalne gastronomske delicije prezentirao na atraktivni način i povezao tradicionalno i suvremeno.Tako ćete saznati kao pripremiti Jelačić tortu, Plešivički copanjek, Bele žgance, šunku u kruhu, grah s repom i kobasicama i još puno slasnih zalogaja...

Kampanja je pokrenuta na tržištima Austrije, BIH, Hrvatske, Slovenije, Srbije i Njemačke, a uskoro će biti proširena i suradnjom s Krapinsko – zagorskom županijom.

Više saznajte na www.aroundzagreb.hr 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterWeb kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini