SUTRA SJEDNICA VIJEĆA

Zoričić predvidio 21,6 milijuna kuna za nerazvrstane ceste. Evo na što će ih potrošiti. Jedna stavka dobiva čak 13 milijuna više

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
Filip Zoričić (snimio M. MIJOŠEK)

Filip Zoričić (snimio M. MIJOŠEK)


Sutrašnja šesta sjednica Gradskog vijeća Grada Pule započet će donošenjem izmjena i dopuna programa građenja i održavanja komunalne infrastrukture u ovoj godini. Program građenja obuhvaća nerazvrstane ceste, javne površine na kojima nije dopušten promet motornih vozila, javna parkirališta i javnu rasvjetu. Ukupna vrijednost svih planiranih investicija iznosi 24 milijuna kuna od kojih se daleko najveći dio tog kolača, čak 21,6 milijuna kuna, odnosi na prvu stavku, odnosno izgradnju nerazvrstanih cesta.

U ovogodišnjem planu vezanom uz izgradnju nerazvrstanih cesta najveći iznos predviđen je za rekonstrukciju cca 670 metara Šišanske ceste s izgradnjom nogostupa, javne rasvjete i oborinske odvodnje, za što je planirano gotovo 6 milijuna kuna. Za pripremu i rekonstrukciju 1,4 kilometara Paduljskog puta s pripadajućom infrastrukturom planirana financijska sredstva iznose 4,6 milijuna kuna, a po 3,9 milijuna kuna planirano je za rekonstrukciju i uređenje 1,6 kilometara Valdebečkog puta i 630 metara Premanturske ceste.

Rebalansom programa javnih potreba društvenih djelatnosti za 13 milijuna kuna veći je iznos sredstava namijenjenih obrazovanju, 1,1 milijun više dobit će predškolski odgoj, 522 tisuća kuna više sport, a 329 tisuća socijalna skrb. Tehnička kultura ostat će na planiranom proračunu za ovu godinu, dok će zdravstvo i veterina dobiti 1,7 milijuna kuna manje od plana prvenstveno zbog toga što su sukladno planu provedbe radova za 1,5 milijuna kuna umanjeni planirani rashodi za aktivnost izgradnje skloništa za životinje. Sve te točke bit će u donošenje rebalansa proračuna za 2021. godinu kojim se predlaže smanjenje ukupnih prihoda s 490 na 468 milijuna kuna, te rashoda s 508 na 477 milijuna kuna.

Nakon seta financijskih odluka slijedi malo kadroviranja pa će tako vijećnici prvo imati prilike raspravljati o kandidatima za članove Nadzornog odbora trgovačkog društva Kaštijun, te o prijedlogu gradonačelnika da se nakon provedenog javnog natječaja imenuju Andrej Koštomaj i Koviljka Aškić. Gradsko povjerenstvo ocijenilo je da među 15-ero kandidata koji su pristupili razgovoru upravo njih dvoje imaju "najbolje kvalifikacije za obavljanje strateških i savjetodavnih zadaća nadzornog odbora, te uspostavu djelotvornijeg sustava kontrole i nadgledanja poslovanja trgovačkog društva".

Nakon Kaštijuna raspravljat će se i o kandidatima za nadzorni odbor komunalnog društva Pula Herculanea, a prijedlog povjerenstva i gradonačelnika Zoričića je da to budu Irena Prepušt Pužar, Roberto Drandić i Tomislav Josipović koji su izabrani između 23 kandidata koji su se javili na natječaj i pristupili razgovoru.

Daleko manji interes polučio je za natječaj za izbor članova upravnog vijeća DV Mali svijet, a od 4 prijave koje su ispunjavale uvjete povjerenstvo i gradonačelnik su predložili imenovanje Kristine Alviž Rengel, Drage Marića i Nine Ciceran.

OPŠIRNIJE SUTRA U TISKANOM IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter