USKORO NATJEČAJ

ZGRADA IZ 1930. GODINE: Pionirski dom će u dvije godine biti kompletno obnovljen


Ugovorom, koji su potpisali Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Grad Pula, ostvareno je sufinanciranje od 1,4 milijuna kuna energetski opravdanih troškova, no Grad se ipak odlučio na kompletnu obnovu zgrade

 

Putem projekta Energetske obnove i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora, krajem listopada prošle godine potpisan je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za energetsku obnova zgrade Dječjeg kreativnog centra ili, kako ga Puljani i dalje kolokvijalno zovu, Pionirskog doma.

Ugovorom, koji su potpisali Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Grad Pula, ostvareno je sufinanciranje od 1,4 milijuna kuna energetski opravdanih troškova, no Grad se ipak odlučio na kompletnu obnovu zgrade.

Velika ušteda

Projekt se planira realizirati u roku od dvije godine, a početkom ožujka bit će objavljena javna nabava za odabir izvođača radova, doznajemo od Aleksandra Matića, pročelnika Ureda Grada i direktora Castruma.

-Projektnom dokumentacijom za energetsku obnovu obuhvaćena je kompletna rekonstrukcija objekta, odnosno modernizirani sustav grijanja i hlađenja, kompletna nova električna instalacija, nova stolarija i energetski učinkovita fasada i krov. (B. PETROVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter