NAJVEĆA PULSKA fortica

UTVRDA PUNTA CHRISTO OVE SUBOTE OTVARA SE ZA POSJETITELJE

| Autor: Doria Mohorović
(foto arhiv Glasa Istre)

(foto arhiv Glasa Istre)


Nakon dvogodišnje pauze, sutra, u subotu svoja vrata javnosti otvorit će štinjanska utvrda Punta Christo, najveća utvrda fortifikacijskog sustava Pule.

Organizatori s nestrpljenjem očekuju sutrašnje otvorenje, kada će dugim hodnicima, prostorijama i vidikovcem ove impozantne utvrde konačno prošetati posjetitelji. Dalibor Dabić iz Udruge prijatelja Obalne utvrde Punta Christo ističe da su uz postojeće tunele i tunelske sustave, očistili i pripremili još šest prostorija koje su se većinom koristile kao skladišta za municije.

Uz tradicionalno razgledavanje utvrde koje će biti moguće od 12 do 22 sata, posjetitelje očekuje izložba slika čija je autorica Dorotea Hrenek, mlada koprivnička umjetnica s pulskom adresom. U ambijentu stare austro-ugarske fortifikacije, predstavit će se i izložba dobro poznatog pulskog fotografa Hassana Abdelghanija koja će biti popraćena uz live vinyl set Chicago House music glazbenika i DJ-a Skendera Makote. Zalazak sunca, uz pogled na Pulski zaljev i otoke, posjetitelji će dočekati uz zvukove glazbe Deana Bagara- Tricky D.

U nedjelju tijekom proslave Praznika rada, posjetitelji će moći zaplesati na zvukove Munchies Sound Systema, koji u 2022. godini nastavljaju sa svojim projektima te s aktivnom suradnjom s ekipom Fort Punta Christa, udrugom Seasplash u Rojcu i drugim kolektivima u regiji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater