RIJEČKI SUD

USKOK PODIGNUO OPTUŽNICU PROTIV MOTOVUNSKOG NAČELNIKA Tomislav Pahović osumnjičen za malverzacije s putnim nalozima


Idući mjesec Optužno vijeće riječkog suda iz drugog će pokušaja odlučivati o optužbama koje su Pahoviću stavljene na teret, budući da je motovunski načelnik na prvoj sjednici u studenom stavio prigovor na optužnicu

 

Sredinom idućeg mjeseca optužno vijeće Županijskog suda u Rijeci treba utvrditi je li USKOK-ova optužnica protiv motovunskog načelnika Tomislava Pahorića kojeg se tereti za malverzacije s putnim troškovima utemeljena. Konkretno, Pahoviću se na teret stavljaju dva kaznena dijela, a radi se o sumnji na zloporabu položaja i krivotvorenje službene ili poslovne isprave. Sumnjiči ga se da je načelnik izveo makinacije teške nekoliko desetak tisuća kuna koje su vezane uz takozvanu loko-vožnju, korištenje privatnog vozila u službene svrhe i naknadu za putne naloge.

Dakle, idući će mjesec nadležno riječko optužno vijeće iz drugog pokušaja odlučivati o optužbama za koje se Pahovića tereti, budući da je sam načelnik na prvoj sjednici u studenom stavio prigovor na optužnicu i postavio prijedlog proceduralne i suštinske naravi, koji će se razmotriti do sljedećeg ročišta.

Sporni troškovi

U optužnici se, između ostalog, Pahovića tereti da je kaznena djela za koja ga se sumnjiči počinio u dužem vremenskom periodu, tijekom više godina. Sporne su lokalne vožnje povezane s naknadom koja se inače ostvaruje ako djelatnik ili službenik u službene svrhe koristi privatno vozilo, i to za vožnju do mjesta udaljenog manje od 30 kilometara od sjedišta tvrtke ili ustanove. U manjem broju tereti ga se za putne naloge, a optužuje ga se da je iznos koji se mjeri u desecima tisuća kuna primio iako nije imao valjanu dokumentaciju koja bi opravdala putovanja, a time i osnovu za ostvarivanje naknada.

Do načelnika je jučer bilo nemoguće doći, jer nije odgovarao na službeni mobitel, a nitko se nije javljao ni u Općini Motovun. Kontaktirali smo i nekoliko bivših i sadašnjih općinskih vijećnika iz redova IDS-a, SDP-a i Nezavisne liste kojoj pripada i sam načelnik, no nitko u ovom trenutku ne želi apsolutno ništa komentirati. Svi su nešto načuli, ali ne žele spekulirati, dok god nadležne institucije ne okončaju predmet. (Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater