USPJEŠNA SEZONA

TEATAR NARANČA: Održana 151 izvedba koju je pogledalo 31.700 gledatelja


Protekla je godina bila vrlo uspješna za pulski Teatar Naranča. Na repertoaru ovoga kazališta u dvorani narančastih stolica Dječjeg kreativnog centra (bivšeg Pionirskog doma) te na raznim gostovanjima bila je čak 151 izvedba koje je pogledalo ukupno 31.700 gledatelja.

Od tih naslova, pet ih je bilo premijerno. Riječ je o predstavama "Hejdi", "Hrvatska bajkovnica", "Vuk i sedam kozlića", a u drugom dijelu sezone izvedeni su igrokaz "Plava boja snijega", prema tekstu Grigora Viteza te prigodna blagdanska predstava "Djed Mraz ide u penziju".

- Sve naše predstave radovi su akademskih glumaca, redatelja, slikara, glazbenika, a u koje uključujemo polaznike Dramskog studija, kako bi stekli nova iskustva i možda jednog dana profesionalno krenuli u umjetničke vode. Naš osnovni cilj jest da Pula ponovno ima svoje dječje kazalište i dječju publiku, da ima stalno mjesto na kojem bi se mogli zabaviti ali i nešto naučiti, kazao je ravnatelj kazališta Luka Juričić.

Uskoro ljubitelje dječjih predstava očekuje izvedba "Ježeve kućice", a potom i tradicionalne uskrsne predstave u travnju.(V. B.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini