JANA AGAJ, SAMOZATAJNA PULSKA CVJEĆARICA

NEOPISIV JE OSJEĆAJ RADITI ONO ŠTO VOLIŠ Od XXL buketa do cvjetnih kutija - cvijeće je ponovo u modi!



Moja je želja da pomoću cvijeća prenosim emocije. Ta je želja pomalo, kroz vrijeme, rasla i dobivala svoje mjesto. Puno je tu prakse i kvalitetnih korijena. Moram priznati da sam imala dobrih mentora i jako sam sretna zbog toga, veli Jana dodajući kako je nakon deseta godina rada odlučila izbrusiti svoje vještine samostalno. Do ideje da otvori svoju cvjećarnu došla je, veli nam, spontano, nakon što je postala majka 

Živite li u Puli ili barem imate Instagram niste mogli ne primijetiti ogromne, takozvane "oversize" ili XXL bukete koji izlaze iz cvjećarnice "Flor d'Jana". Njihova idejna kreatorica je samozatajna cvjećarica Jana Agaj, mlada majka dvoje djece koja je ljubav prema cvijeću pretvorila u uspješan posao. Ono što je u početku bio posao, s vremenom je postao njezin poziv. Iako je u cvjećarstvu punih 12 godina prije tri godine otvorila je vlastitu cvjećarnu i u potpunosti preokrenula uobičajeni način na koji smo doživljavali cvjetne aranžmane i bukete.

Na pitanje kako se uopće rodila ljubav prema cvijeću i izgledao njezin poslovni put (jer škola za cvjećarstvo u Puli ne postoji) Jana nam priznaje da se i u njezinom slučaju pokazalo da se najbolje stvari u životu dogode zapravo spontano. Nakon završene srednje škole prvi susret sa cvjećarstvom dogodio se u Vrtnom Centru u bivšem Mercatoru, gdje je bila zaposlena sezonski.

- Naravno i ja sam kao svako dijete uživala brati tratinčice, no prava ljubav prema cvijeću rodila se zapravo kasnije, kad sam prešla u cvjećarnu "Decor Verde" i počela raditi s rezanim cvijećem. Iako to izgleda vrlo jednostavno, samo treba posložiti nekoliko cvijetova

zajedno, zapravo je teško uopće savladati osjećaj držanja buketa u rukama, prisjeća se Jana svojih početaka. Uz brojne mentore i kvalitetne temelje njezino je umijeće iz dana u dan raslo, no još je uvijek bila daleko od toga da se upusti u privatni biznis.

- Moja je želja bila da pomoću cvijeća prenosim emocije. Ta je želja pomalo, kroz vrijeme, rasla i dobivala svoje mjesto. Puno je tu prakse i kvalitetnih korijena. Moram priznati da sam imala dobrih mentora i jako sam sretna zbog toga, veli nam Jana dodajući kako je nakon deset godina rada odlučila izbrusiti svoje vještine samostalno. (Borka PETROVIĆ, Snimila Ivana VAREŠKO)

 

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter