KK MEDULIN

Maškare potjerale zimu i dozvale proljeće: Vreće mrkve za konje, a jabuke, krumpiri i naranče za jahače


Protekle nedjelje po lijepom i sunčanom vremenu, u sklopu Dana otvorenih vrata, na terenima Konjičkog kluba Medulin već tradicionalno, petu godinu za redom po lijepom i sunčanom vremenu održane su maškare.

Došli su jahači iz gotovo svih klubova Istre. Nisu to bile obične maškare. Bile su to maškare nad maškarama. I po izuzetno velikom broju sudionika i po izboru kostima. Obučeni i presvučeni i konji i jahači. A bilo je i puno svijeta, maškaranog i nemaškaranog… A sve zbog jednog razloga - kako bi se istjerala zima i dozvalo proljeće.

Grčka boginja, kauboji, redarstvenici i vražice

Prvo je uz muziku krenula velika parada maškara na maškaranim konjima uz budno oko maškaranog žirija. Počelo je živo. Adrenalin je prštao u zraku, dobro se prašilo u parkuru, vijorili se plaštevi, blještale sve moguće boje, razmahali se dobro očetkani repovi konja bogato ukrašeni raznobojnim trakama, baš onako kako se to i očekuje od maškara, na oduševljene mnogobrojne publike. Predstavljali su se redom maškaranom žiriju: grčka boginja, princeza i kauboji, grupne maske, redarstvenici i vražice, Tahićanka, nezaobilazni Zoro, Indijanci i Pipi duga čarapa...

Naslov najljepše ženske maske pripao je princezi na konju Dorina, najmuška maska pripala je najmlađem jahaču, Zoru na konju Riđan, najoriginalnija je bila Indijanka na Dori, najopasnije je izgledao, vrlo originalan Pauk, na leđima jahačice koja je jahala Stellu. Naslov najljepšeg para pripao je Tahićanki na konju - gospodinu Savršenom. Bogate nagrade bile su vreće mrkve za konje, a jabuke, krumpiri i naranče za jahače. Najljepša grupna maska bile su vražice iz KK Astra, a najoriginalnija grupna maska bili su redarstvenici. Bile su tu i originalne nagrade. Vreće mrkve za konje, a jabuke, krumpiri i naranče za jahače.

Na zvukove Radetskog marša počasni krug

Nakon parade maškara održan je javni trening u preskakanju prepona. Najmlađi su prelazili parkur i motke na vrlo mladim konjima, poslije odskakali pismo i lijepo se zabavili. Najspretnije bile su Ira Seferagić na Bebi i Karla Žilović na Lasti. Na 0,60 metara skakali su prepone Karla Žilović na Lasti, Elin Zenzerović na Luni, Mia Đurović na Ati, Leonarda Penko na Dorini, Ana Dujmović na Peri, Viki Nefat na Opri, Ilona Zenzerović na Luni, Leonarda Vuksan na konju Afrodita, Riana Šolman na Oksani, gost iz Italije Davide Cataneo na Vicencu i Agnese Galant na Vicencu. Prvo mjesto pripalo je Agnesi Galant na konju Vicenzo, a drugo svim ostalim maškaranim jahačima. Potom su se skakale prepone na visini 0.80 metara. Za one već iskusnije jahače nastupili su Paula Udović na Dori, Anika Nefat na Opri, Julija Ilijevska na Ati, Toni Vlačić na Pepi. Davide Cataneo na Vicencu, Riana Šolman na Oksani. Najuspješniji je bio Toni Vlačić na konju Pepi.

Na zvukove Radetskog marša maškarani jahači koji su završili parkur bez kaznenih bodova odjahali su počasni krug, a gledatelji nisu štedjeli dlanove. A onda se svi umorili i pohrlili uz stol prepun ića i pića, kobasica, krafnica, kroštulica i fritulica... Fešta je potrajala do mraka, a oni najhrabriji iz publike okušali su se još u maškaranom jahanju uz pratnju maškaranog trenera. (Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater