NARUČITELJ GA OTKUPIO NA DRAŽBI

Luksemburški Jan De Nul platio preostalih 688 milijuna kuna, nedovršeno JARUŽALO "WILLEM VAN RUBROECK" ODLAZI IZ PULSKOG ULJANIKA

| Autor: Orjana ANTEŠIĆ
Nezavršena novogradnja uskoro će otići iz Pule (Milivoj MIJOŠEK)

Nezavršena novogradnja uskoro će otići iz Pule (Milivoj MIJOŠEK)


Prema obračunu koji je sudu dostavila stečajna upraviteljica Uljanika Marija Ružić, od prodaje jaružala na račun stečajnog dužnika trebalo bi se uplatiti 4,8 milijuna kuna * Ministarstvu financija vratit će se oko 500 milijuna kuna

Neslužbene informacije koje smo jučer dobili iz Uljanika u stečaju upućuju da su iz luksemburške Jan De Nul grupe uplatili cjelokupan iznos kupovnine za jaružalo "Willem Van Rubroeck", dakle svih 794 milijuna kuna za koliko su na Fininoj dražbi (ot)kupili nazad ovu nezavršenu novogradnju. S obzirom na to da su već uplatili jamčevinu od gotovo 106 milijuna kuna, zadnji rok za uplatu preostalih 688 milijuna kuna istjecao je krajem ovog mjeseca, ali su u ovoj moćnoj off shore grupaciji odlučili to ipak riješiti ranije.

Najprije će se namiriti banke, belgijski KBC i Privredna banka Zagreb, koje su prve po redoslijedu upisa svojih hipoteka, a najnovije procjene su da bi ove dvije banke zajedno mogle odnijeti i do 300 milijuna kuna. Točan iznos, naime, znat će se tek nakon što iz ovih banaka dostave konačne obračune svojih potraživanja, zajedno s kamatama. Ono što ostane, a još uvijek je riječ o pozamašnom novčanom kolaču od oko pola milijarde kuna, vraća se Ministarstvu financija, odnosno u državni proračun. Doduše, valja podsjetiti da je to tek nešto više od polovine onog što je država platila kod te najskuplje Uljanikove novogradnje. Radilo se o čak 920 milijuna kuna državnih jamstava koja su sredinom prošle godine stigla na naplatu.

Prema obračunu koji je sudu dostavila stečajna upraviteljica Uljanika Marija Ružić, od prodaje jaružala na račun stečajnog dužnika trebalo bi se uplatiti 4,8 milijuna kuna.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of