DOM ALFREDO ŠTIGLIĆ

KORONA U DOMU ZA STARIJE U PULI IAKO SU SKORO SVI CIJEPLJENI Ravnateljica Vesna Grubišić Juhas: Ovo nas je jako uznemirilo

| Autor: Glas Istre
Dom Štiglić (snimio D. MEMEDOVIĆ)

Dom Štiglić (snimio D. MEMEDOVIĆ)


U pulskom Domu umirovljenika Alfredo Štiglić pojavila se korona, pišu 24 sata.

Naime, prije desetak dana brzim antigenskim testom utvrđeno je da je desetak korisnika pozitivno na koronavirus iako su se svi osim jednog cijepili s obje doze cjepiva.

Ravnateljica Vesna Grubišić Juhas ističe da su svi korisnici dobro, odnosno nitko nije razvio simptome, no to što imaju pozitivnih na koronu neugodno ih je iznenadilo.

Testove su proveli nakon što su oboljele tri djelatnice, no s obzirom na velik broj procijepljenih, nisu se nadali problemu, pišu 24 sata.

- Od 140 korisnika, koliko ih je u prosjeku u toj zgradi doma, procijepljeno je čak njih 122. Mnogi su primili obje doze, neki još čekaju drugu, tako da je ostalo samo nekoliko korisnika koji su se nedavno uselili i još se nisu stigli cijepiti. I među djelatnicima je procijepljenost oko 60 posto, pa su nas ovi pozitivni testovi na koronu jako uznemirili, kaže Grubišić Juhas.

Stručnjaci su ih donekle umirili rekavši kako je to potvrda da virus postoji u zraku, no budući da su korisnici cijepljeni, to ne znači da će i oboljeti. U suradnji s epidemiološkom službom odmah su izolirali korisnike da bi se rizik za one koji nisu cijepljeni sveo na najmanju moguću mjeru i svakodnevno u suradnji s epidemiološkom službom prate stanje korisnika.

Dino Kozlevac je za 24 sata objasnio da ovi testovi nisu ulazili u statistike jer je riječ o brzim antigenskim testovima, a ne PCR.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater