NAJNOVIJETREĆI PULA JAZZ FESTIVAL

ZABAVA KREĆE U PONEDJELJAK Jazz je muzika za svih

Vasil Hadžimanov Band omiljen je među pulskom publikom

Intencija je festivala da se jazz približi građanima Pule, turistima i mlađoj publici tako da će ulaz biti slobodan za sve mlade do 18 godina. Inače, karta košta 70 kuna, s tim da postoji i VIP zona, a u slučaju kiše program će se prebaciti u dvoranu

Treći međunarodni Pula Jazz Festival održat će se od ponedjeljka 13. kolovoza do srijede 15. kolovoza u dvorištu Doma hrvatskih branitelja. Među brojnim kvalitetnim glazbenicima nastupit će i "kralj balkanskog jazza" Vasil Hadžimanov sa svojim bendom i to zadnje večeri, najavljeno je na  konferenciji za novinare.

Milan Rašula iz udruge Kulturna inicijativa koja organizira festival, zahvalio se na podršci Turističkoj zajednici grada Pule te je podsjetio da su prije nekoliko mjeseci uz podršku TZ-a organizirali koncert i u povodu Međunarodnog dana jazza zbog čega su dobili pismo zahvale od UNESCO-a i Međunarodne jazz federacije koji je potpisao predsjednik Herbieja Hancocka.

Osim toga, kaže kako se kroz ovu manifestaciju pronosi priča o Puli kao o gradu kulturnih sadržaja. Kako kaže, intencija je festivala da se jazz približi građanima Pule, turistima i mlađoj publici tako da će ulaz biti slobodan za sve mlade do 18 godina. Inače, karta košta 70 kuna, s tim da postoji i VIP zona, a u slučaju kiše program će se prebaciti u dvoranu.

Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica pulskog TZ-a, nazvala je Pulu gradom jazza i objasnila da podržavaju i ovu manifestaciju jer bi htjeli imati jazz u centru Pule, a jazz je glazba koja može svakog zadovoljiti.

Izvršna producentica festivala Ana Pankova ispričala je kako svake godine odlaze na jednu od najvećih konferencija jazz producenata u Bremenu gdje sklapaju dogovore za nastupe, a u zadnje vrijeme, kako je rekao umjetnički direktor festivala Oleg Kireyev, poznati jazz izvođači im se sami nude i pitaju bi li mogli nastupiti u Puli.

- Jazz je muzika za sve, to je naš moto, kaže Pankova, a Kireyev objašnjava da svaki bend koji dolazi ovdje svira "lijepi jazz".

Kireyev će sa svojim kvintetom nastupiti prve večeri, u ponedjeljak 13. kolovoza kada nastupaju i Buzzers Quintet iz Varaždina te kvartet koji predvodi mlada hrvatska pjevačica koja je napravila karijeru u SAD-u, a to je Jasmina Makota.

Druge večeri, 14. kolovoza, umjesto najavljenog Bruna Krajcara i benda, nastupit će Branko Sterpin, nakon njega će zasvirati trio Dennisa Lamberta, američkog pijanista i skladatelja, dok će večer zatvoriti jedna od najboljih američkih jazz pjevačica Sharon Clark kojoj će ovo biti drugi nastup na Pula Jazz Festivalu.

Treću večer, u srijedu 15. kolovoza, otvorit će trio Joela Remmela iz Estonije, a organizatori napominju da će to biti prvi nastup nekog estonskog jazz banda u Hrvatskoj te će večer, a i kompletan festival zatvorit će spomenuti Vasil Hadžimanov Band, inače jako dobro poznat i omiljen među pulskom publikom. Više informacija može se dobiti na pulajazzfestival.com, a svake večeri program počinje u 20 sati. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike