NAJNOVIJEEMIL DAUS

Istarske željeznice što prije uvrstiti u strateške dokumente: IDS TRAŽI BRZU PRUGU ZA PULU

| Autor: Dubravko GRAKALIĆ

IDS-ov saborski zastupnik Emil Daus iskoristio je raspravu o konačnom prijedlogu Zakona o željeznici kako bi na Markovu trgu ponovno istaknuo problem istarskih željeznica. Daus je ustvrdio kako niti u jednom strateškom dokumentu ne postoje planovi za željeznicu u Istarskoj županiji, iako je Istra jedna od samo tri županije koje pune državni proračun više nego što ga prazne.

"U razvijenim, bogatim zemljama željeznica se stalno gradi i modernizira, a industrijske zone imaju posebne kolosijeke po kojima dolaze duge kompozicije vlakova. Jeste li svjesni koje bogatstvo mi gubimo pred nosom", zapitao se Emil Daus te rekao da bi se modernizacijom pruge u Istri dogodio i veliki pozitivan pomak u putničkom prometu, posebno u turističkim dolascima.

"Još jednom apeliramo da se u strateške dokumente koji se tiču željeznice te prometa i usluga na željeznici, čim prije uvrsti i željeznica u Istri, sa svojim prometnim krakovima prema Puli i luci Bršica, da se definira željeznička povezanost Istre s Rijekom, kao i iskoristi izravna povezanost sa Slovenijom i ostatkom Europe, jer će u suprotnom biti jasno da ste stvarno digli ruke od moderne, kvalitetne i rentabilne željeznice u Istri, a time i od gospodarskog razvoja Hrvatske", kazao je IDS-ov Daus. 


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum
Webcams provided by webcams.travel add a webcam