SKANDAL U HRVATSKOM SABORU

Daus: Srednjoškolcima iz Buzeta zabranjen ulazak na saborsku galeriju zbog ružičastih majica, SIMBOLU NACIONALNOG DANA BORBE PROTIV VRŠNJAČKOG NASILJA!


IDS-ov zastupnik Emil Daus zatražio je u srijedu da se predsjednik Hrvatskog sabora očituje o "incidentu" kada je srednjoškolcima iz Buzeta zabranjen ulazak na saborsku galeriju u ružičastim majicama, simbolu Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Kakva se poruka time šalje mladima, zapitao je Daus, prenoseći kako su mladi ogorčeni tim postupkom. Zabrana da nose majice, čime su htjeli izraziti svoj stav, može biti jedan od odgovora zašto mladi ne vide perspektivu u ovoj državi i odlaze, izjavio je Daus za saborske rasprave o Godišnjem izvješću Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave za 2017.

Objasnio je kako se obilježava Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, kako su mladi htjeli na simboličan način poslati poruku, odjenuli su prepoznatljive ružičaste majice, no tako odjevenima zabranjem im je ulaz na galeriju.

Vaš upit protokolirajte prema Tajništvu Sabora, uvjeren sam da će Vam dati mjerodavan odgovor, rekao je Dausu predsjedavajući Milijan Brkić. (Hina)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter