Nadmetanje sutra u podne

GRAD PULA PRODAJE GRAĐEVINSKE PARCELE Dvije od njih za milijunske iznose

| Autor: Helena MOSTARKIĆ GOBBO
Arhiva G. I.

Arhiva G. I.


Grad Pula je objavio natječaj za prodaju neizgrađenih građevinskih zemljišta za izgradnju stambenih, poslovnih i drugih građevina, odnosno privođenje namjeni u skladu s dokumentima prostornog uređenja te drugih nekretnina. Javno nadmetanje provest će se u Komunalnoj palači sutra, 13. listopada, s početkom u 12 sati.

Dvije od 19 lokacija nalaze se u Štinjanu, a preostalih 17 je na području grada Pule i to u naseljima Veruda, Nova Veruda, Kaštanjer, Stoja, Šijana, Valdebek, Gregovica i Monvidal.

Na službenoj stranici Grada objavljena je tablica s preciznim prikazom lokacije, katastarskih čestica, površine, početne cijene, jamčevine te troška izrade elaborata, izraženih u kunama.

Među njima se veličinom i cijenom ističu dvije lokacije. Jedna se nalazi u Valdebeku, površine 1.282 kvadrata, uz početnu cijenu od 1,1 milijun kuna. Druga, površinom najveća i najskuplja nekretnina, uz početnu cijenu od 2,7 milijuna kuna, nalazi se u Šijani, a razdijeljena je na nekoliko katastarskih čestica od kojih najveća zauzima čak 4.627 četvornih metara.

U napomenama natječaja navedeni su detalji o nekretninama koje su opterećene pravom služnosti prolaza, uknjižbi prava vlasništva i djelovanje u slučajevima intervencija, izmještanja ili drugih radova na instalacijama.

Također se navodi i da će se u skladu s dokumentima prostornog uređenja vršiti gradnja odnosno privođenje namjeni na predmetnom građevinskom zemljištu. „Investitori su u obvezi prilagoditi se u pogledu arhitektonske kompozicije i oblikovanja građevina karakteru zone u kojoj se nalaze, a arhitektonsko oblikovanje građevina mora biti usklađeno s okolnom gradnjom. Kupci nekretnina prilikom ishodovanja propisanih dokumenata prostornog uređenja dužni su na kupljenim nekretninama poštivati uvjete Grada Pule i drugih pravnih osoba u vezi planirane komunalne i druge infrastrukture, piše uz ostalo u natječaju.

Kao posebna napomena natječaja za prodaju građevinskog zemljišta stoji podsjetnik na epidemiološke mjere, preporuke i upute koje su na snazi i kojih su se svi sudionici natječaja, odnosno javnog nadmetanja, dužni pridržavati, a odnose se na nošenje maske, dezinfekciju ruku i pridržavanje fizičke udaljenosti. „Svi sudionici natječaja obvezni su prilikom ulaska izmjeriti temperaturu, a ako je viša od 37,2 °C ili se osoba osjeća bolesno ili ima bilo kakve simptome bolesti ne može sudjelovati u natječaju, navodi se u objavi Grada Pule.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini