ŠLEPANJE JARUŽARA

FOTOGALERIJA / U ULJANIKU SE OD JUTROS PONOVO RADI: "U nekoliko dana uspjeli smo skupiti stotinjak radnika"

| Autor: Milan PAVLOVIĆ


Nakon što je opremnim obalama, kao i ostatkom brodogradilišta mjesecima vladala mučna tišina, u Uljaniku se od jutros ponovno radi.

Belgijski brodovlasnik Jan de Nul danas je i formalno postao vlasnik gradnje 500, odnosno jaružala Willem Van Rubroeck kojeg je nedavno kupio putem javne dražbe od Uljanika d.d. u stečaju.

Nakon toga odmah su krenule i pripreme za odlazak u brodogradilište u kojem će brod biti dovršen, a vlasnik je taj posao odlučio povjeriti pulskim brodograditeljima.

"Uz veliki trud uspjeli smo uvjeriti Jan de Nula da mi možemo skupiti ljude i da smo sposobni opremiti gradnju 500, a uz dosta lobiranja on nam je dao tu šansu. Uljanik Brodogradilište u stečaju je u nekoliko dana uspjelo skupiti stotinjak radnika različitih profila koji su neophodni za odraditi sve te poslove koji su određeni radnim planom i hodogramom. Usprkos uvjetima stečaja dobili smo dozvolu za rad s vrlo visokom ocjenom i odmah krenuli u realizaciju posla, te će u roku od dva mjeseca, kad se odrade potrebni radovi, gradnja 500 otići tamo gdje brodovlasnik odredi da ode", kazao nam je jutros član Vjerovničkog vijeća Uljanik Brodogradilišta u stečaju Samir Hadžić.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD SRIJEDE

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini