SANACIJA ŠTETE

DOBRODOŠLA POMOĆ: Pulska knjižnica i dalje poziva volontere za čišćenje knjiga začađenih u lipanjskom požaru

| Autor: Glas Istre
(Snimio Duško Marušić ČIČI)

(Snimio Duško Marušić ČIČI)


Gradska knjižnica i čitaonica Pula i dalje poziva sve punoljetne zainteresirane građane da se uključe u dobrovoljnu akciju saniranja oštećene knjižnične građe nastale uslijed nedavnog požara koji je zahvatio prostor Središnje knjižnice i koja je do daljnjeg zatvorena za korisnike.

S obzirom na veliki broj oštećenih knjiga u fondu, svaka pomoć sugrađana jako im je dragocjena da bi Središnju knjižnicu što prije vratili u prvobitno stanje i otvorili za korisnike. Rad će se u najvećoj mjeri sastojati od čišćenja knjiga usisavačem, specijalnim gumicama i četkama, brisanje etilnim alkoholom, mekim krpama i drugim specijaliziranim sredstvima, a uključuje i fizički rad prenošenja i prevoženja knjiga unutar prostora knjižnice.

Jedan od uvjeta za sudjelovanje u akciji čišćenja je obvezno nošenje zaštitnih maski i rukavica tijekom rada te prema potrebi i druge zaštitne opreme (naočale, pregače…), u skladu s uputama ovlaštene službe za zaštitu na radu. Zaštitna sredstva za dobrovoljce osigurat će knjižnica zahvaljujući donacijama koje su nam do sada darovali Nastavni zavod za javno zdravstvo IŽ-a, Istarske ljekarne i Ljekarna Irena Grahovac.

Svi zainteresirani građani proći će kratku edukaciju o postupku čišćenja, a termini/sati sudjelovanja formirat će se na tjednoj bazi u dogovoru s koordinatorima iz knjižnice. Saniranje knjižnične građe trajat će tijekom kolovoza.

Zainteresirane osobe mogu se javiti na e-poštu info@gkc-pula.hr ili na telefonski broj 052/300-402 radnim danom od 8 do 15 sati, radi dogovora o terminu dobrovoljnog rada. U prijavi koja se šalje e-poštom potrebno je navesti ime i prezime, dob, kontakt te okvirni termin i broj radnih sati koje bi mogli odvojiti za sudjelovanje u ovoj zajedničkoj akciji.

- Unaprijed se zahvaljujemo svim građanima i kolegama na solidarnosti, vremenu i trudu koje će pokloniti svojoj lokalnoj zajednici da bismo što prije prebrodili ovu kriznu situaciju i omogućili što skorije otvaranje Središnje knjižnice, središnjega gradskog mjesta znanja i kulture, informiranja i čitanja, edukacije, druženja i osobnog razvoja, poručuju iz Gradske knjižnice i čitaonice Pula.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini