POHVALA SUGRAĐANIMA

Za čišćenje knjiga Gradske knjižnice Pula javilo se čak 65 volontera. Ako netko želi, još se može uključiti

| Autor: Paulo GREGOROVIĆ
Čišćenje u knjižnici (snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)

Čišćenje u knjižnici (snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)


Velik broj Puljana odazvao se pozivu Gradske knjižnice i čitaonice za volontiranje u opsežnom poslu čišćenja knjiga začađenih u nedavnom požaru.

U Središnjoj knjižnici volontira ih čak 65.

Odazvali su se na poziv nakon što je započelo čišćenje knjižne građe: od 180.000 knjiga onečišćena ih je polovica. Ravnateljica knjižnice Nadia Bužleta rekla je da volonteri pomažu djelatnicima knjižnice od dva do četiri sata dnevno, a njihov angažman uključuje kako čišćenje, tako i prenošenje i prevoženje knjiga unutar knjižnice.

Bužleta se zahvaljuje svim građanima i kolegama na solidarnosti, vremenu i trudu koje poklanjaju svojoj lokalnoj zajednici. Dodaje da im je dragocjena svaka pomoć da bi knjižnicu što prije vratili u prvobitno stanje i otvorili za korisnike, možda već u rujnu.

Bužleta veli da spomenutih 65 volontera nije i njihov konačan broj jer i dalje primaju pozive zainteresiranih koji se mogu javiti putem e-pošte (info@gkc-pula.hr) ili telefonskog broja 052 300 402 radnim danom od 8 do 15 sati, radi dogovora o terminu dobrovoljnog rada.

U prijavi e-poštom potrebno je navesti ime i prezime, dob, kontakt te okvirni termin i broj radnih sati koje bi volonteri mogli odvojiti za sudjelovanje u ovoj zajedničkoj akciji.

Volonterska akcija će se obavljati i u kolovozu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater