IDS O KRIZI VLASTI U GRADU PULI

Boljunčić: "Ovo je eksperiment Filipa Zoričića koji traje dvije i pol godine, koji treba što prije zaustaviti za dobrobit svih građana"

| Autor: Doria Mohorović
Dalibor Paus, Elena Puh Belci, Valter Boljunčić i Robert Cvek (Snimio Duško Marušić Čiči)

Dalibor Paus, Elena Puh Belci, Valter Boljunčić i Robert Cvek (Snimio Duško Marušić Čiči)


U stožeru pulskog IDS-a danas je održana konferencija za novinare, gdje su predsjednik Gradske podružnice IDS-a Valter Boljunčić, tajnik Robert Cvek, predsjednik stranke Dalibor Paus i potpredsjednica Elena Puh Belci govorili o aktualnoj krizi vlasti u Gradu Puli, koja je eskalirala nakon ostavke Anje Ademi, pročelnice Upravnog odbora za urbanizam, investicije i razvojne projekte i desne ruke pulskog gradonačelnika. Nedugo nakon što obznanila svoj odlazak, 11 djelatnika gradske uprave uputilo je otvoreno pismo kojim su izrazili nezadovoljstvo gradonačelnikovim radom.

- Ovo je eksperiment Filipa Zoričića koji traje dvije i pol godine, koji treba što prije zaustaviti za dobrobit svih građana, istaknuo je Boljunčić potvrdivši Pausove riječi, te dodao da "Grad Pula nije zaslužio gradonačelnika koji se bavi populističkim pitanjima".

- Jučer smo vidjeli situaciju da njegovi najbliži suradnici, koji su bili na njegovoj listi i koji vode najbitniji odjel u Gradu Puli, a koji se bavi kapitalnim inesticijama, odlaze od njega. A kulminacija svega je bilo pismo cijelog odjela gdje su iskazali nezadovoljstvo prije svega činjenicom da se ne provode kapitalni projekti, već da se radi nasumice, populistički. Grad Pula nije zaslužio ovakvu gradsku vlast i ovakvog gradonačelnika koji se bavi populističkim i jeftinim pitanjima, rekao je Boljunčić dodajući da gradonačelnik "ne preuzima odgovornost koju bi trebao preuzeti, stvari čekaju, a što ima posljedicu u punjenju proračuna i razvoju grada u drugim sferama". Istaknuo je da se njegovi najbliži suradnici smjenjuju kao na tekućoj traci, pa će se uskoro pročelnici svakih sat vremena morat javljati ljudima da vide jesu li još uvijek na toj funkciji.

Paus je istaknuo da je Zoričić "nedorastao da obnaša funkciju gradonačelnika najvećeg istarskog grada, grada koji je velik motor razvoja čitave Istre".


- Puležani ne zaslužuju stagnaciju, zaslužuju kvalitetnu gradsku upravu koja će biti na usluzi građanima. Zaslužuju kapitalne projekte koji će voditi razvoju Pule i da nam grad bude svaki dan sve bolje i ugodnije mjesto za život. Mi u IDS-u imamo znanje, iskustvo i ljude koji mogu voditi Pulu, rekao je Paus potvrdivši da su spremni za preuzimanje vlasti.

Na inzistiranje novinara da otkriju tko bi mogao biti potencijalni kandidat za gradonačelnika Pule iz redova IDS-a, odgovorili su da će o tome pravovremeno, kad budu izbori, odlučiti stranačka tijela gradske podružnice. "Od 2000 članova definitivno imamo puno članova koji mogu puno bolje voditi Pulu nego što to sada čini gradonačelnik", dodao je Paus.

Cvek se ispričao građanima grada Pule zbog odluka IDS-a koje su u prethodnom razdoblju donosili, a koje su utjecale da izgube, kako kaže, vjerni dio biračkog tijela, što je dovelo do današnje situacije. Istaknuo je da bi bila odgovorna i razumna odluka da se građanima da prilika da kažu što misle o ovome što se trenutno događa u gradu i ponovno odluče tko, kako i na koji način želi i može upravljati gradom.


- Prebacivanje krivice na djelatnike Grada Pule koji su, iz osobnog iskustva mogu potvrditi, profesionalci koji su odgovorno radili svoj posao je bespredmetno. Ti ljudi nemaju apsolutne veze s nikakvim stranačkim opcijama i gurati ih u bilo koji stranački tabor nije korektno prema njima, rekao je Cvek, referirajući se na djelatnike koji su potpisali zajedničko pismo upućeno Filipu Zoričiću, a koje se odnosi na nefunkcioniranje sustava Grada Pule.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter