U Puli

Danas se otvara klizalište na Forumu, a sutra sv. Nikola stiže na Bunarinu

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
(Snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)

(Snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)


Nakon subotnje odgode zbog lošeg vremena, klizalište na Forumu otvara se danas, odmah uz rezidenciju Djeda Mraza. Prvoga dana bit će besplatno za sve, a bit će otvoreno sve do 8. siječnja, od nedjelje do četvrtka od 9 do 22 te petkom i subotom od 9 do 23 sata.

Sutra, 6. prosinca, na Bunarinu u 18 sati stiže sv. Nikola, zaštitnik djece, pomoraca i siromaha. Prije njegova dolaska, za djecu će zemlja zabave prirediti prigodan program: nasmijat će ih Vilibald, vilenjak Djeda Mraza koji je uvjeren da je došao na mjesto na kojemu djeca očekuju dolazak Djedice.

Budući da je prošle godine jako zabrljao i da je u nemilosti, svim se silama trudi urediti sve za njegov doček. Međutim, dok odlazi po kutiju s božićnim ukrasima, dolazi Krampus koji pokušava napraviti nered i kaos. Kada Vilibald, uz pomoć djece iz publike, spriječi Krampusove nestašluke, sve na koncu završi dobro, ujedno uvidi svoju zabunu i natjera Krampusa da ispravi nered koji je izazvao da bi svi zajedno dočekali sv. Nikolu, dio je programa koji najavljuju organizatori.

Najavljen je i nastup članova plesne udruge Sense&Dance, Studija glazbene kreativnosti Čarobna frula te Plesnog studija Pirueta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum