PRIPREME ZA ADVENT

PULA: Klizalište na Forumu bit će točno ispred gradske palače. Adventske kućice na čak pet lokacija. Još je moguć i doček nove godine!

| Autor: Ružica KORACA
Pulsko klizalište 2019. je bilo ispred Fine (snimio Dejan Štifanić)

Pulsko klizalište 2019. je bilo ispred Fine (snimio Dejan Štifanić)


Prema najavama iz Grada, ovog Adventa klizalište će biti postavljeno točno ispred gradske palače na Forumu.

Usprkos sve većem broju zaraženih i epidemiološkim mjerama, ledeno veselje neće izostati. Za postavljanje klizališta zaduženo je gradsko poduzeće Pula sport. Mario Peruško, voditelj sportskih objekata u toj tvrtki, potvrdio nam je da će se klizalište postaviti, te da će se održati manifestacija Advent u Puli.

- Još uvijek ne znamo točan datum kad će se otvoriti klizalište jer sve usklađujemo s dobavljačima, ali sve će biti spremno za početak cijele adventske priče koja kreće početkom prosinca. Dotad će klizalište, dimenzija 20 puta 20 metara, biti postavljeno, kazao je Peruško.

Bez covid potvrda moći će klizati djeca do 12 godina, dok će stariji morati imati potvrdu o preboljenju, cijepljenju ili negativan test.

Manifestacija Advent u gradu će se pak organizirati u skladu s epidemiološkim mjerama i u dogovoru sa Stožerom civilne zaštite Istarske županije. Zasad nema nikakvih promjena ili odgađanja.

Planira se postaviti 18 kućica na Giardinima, Portarati, Danteovom trgu, Forumu i u Parku grada Graza, a neke od njih već su osvanule na Korzu i Danteovom trgu. Novost je također da će se dječji programi, predstave i ostala zbivanja, nastojati prebaciti u Park grada Graza.

U Gradu također planiraju prigodno ispratiti doček Nove godine, međutim, to će ovisiti o epidemiološkoj situaciji u idućem razdoblju.

- O planovima za doček Nove godine svakako ćemo pravovremeno obavijestiti javnost, kazali su nam iz Grada.ilustracija

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter