POTOP

FOTO-VIDEO / U Puli danas ogromne količine kiše! Provjerili smo kako je bilo u gradu po tom nevremenu i KAKVE ĆE KIŠA IMATI POSLJEDICE PO KLIZALIŠTE

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA

Pula je opustjela, na otvorenom se mogao zateći samo netko koga je sila natjerala na ulicu

Danas je samo do podneva na području Pule palo više od 30 litara kiše! Toliko je izmjerio portal za meteorologiju Istramet, a u Istri je od rana jutra, prema njihovim podacima, više kiše palo samo u Labinu - oko 50 litara po četvornom metru.

Nakon dugih kišnih razdoblja, dočekali smo i relativno suh vikend, ali vrijeme nas nije služilo dugo - već u nedjelju navečer vjetar je okrenuo na jugo, da bi se u ponedjeljak ujutro doslovno otvorilo nebo. Obilna kiša padala je satima, jednakim intenzitetom.

Pula je opustjela, na otvorenom se mogao zateći samo netko koga je sila natjerala na ulicu. Giardini sa zatvorenim adventskim kućicama izgledali su otužno, a Prolazom želja, osvijetljenim "tunelom", prošao je tek rijetki prolaznik pod kišobranom. Pusto je bilo i na klizalištu kod Fine. Nekoliko djelatnika zatekli smo u kućicama za prodaju karata i iznajmljivanje klizaljki. Ali tko bi se klizao po takvom potopu.

kisa u puli

- Nepogodno vrijeme koje je zahvatilo Hrvatsku nije zaobišlo ni Pulu pa je tako samo u današnjem danu palo više od 30 litara kiše po četvornom metru. Unatoč tome debljina leda nije se smanjila te iznosi 9-10 centimetra, rekao nam je Ivan Glušac, direktor gradskog poduzeća Pula Sport.

Na klizalištu se nakupilo par centimetara vode. Dotle su neprestano radile mašine za proizvodnju i održavanje leda.

kisa u puli

- Želim posebno naglasiti da obilna kiša neće utjecati na kvalitetu leda i samog klizanja, a od trenutka prestanka padalina, klizalište će u veoma kratkom roku biti spremno za sigurno klizanje, kazao je Glušac.

kisa u puli

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, danas nas očekuje umjerena do jaka bura. Dakle, suho, sunčano, ali i vjetrovito vrijeme s osjetno nižim temperaturama zraka, idealno za zimske radosti.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of