STIŽE ADVENT

VELIKE NOVOSTI OVOGODIŠNJEG PROSINCA U PULI: Centar grada postaje pješačka zona, klizalište se seli, a ima još dobrih novosti

| Autor: Borka PETROVIĆ

Najveća novost ovogodišnjeg programa "Prosinac u Puli" jest klizalište koje će se s Trga kralja Tomislava na Verudi preseliti u sam centar grada - između FINA-e i Giardina. Gradonačelnik Boris Miletić seljenje klizališta opravdao je željama najmlađih i njihovih roditelja, ali i željom da se sve aktivnosti okupe na jednom mjestu te dobije dodatna živost u centru grada.     

- Postavljenje klizališta, dimenzija 30 puta 20 metara, započet će idući tjedan, 13. studenog, a samo otvorenje planirano je za 29. studeni i ono će biti otvoreno sve do 6. siječnja 2020.

Tradicionalno će prvi i zadnji dan biti besplatan za svih, kao i za sve prethodno najavljene organizirane posjete predškolskih i školskih ustanova, dok će cijene ostati nepromijenjene: 15 kuna za najam klizaljki i jedno klizanje do 14 sati, odnosno 20 kuna u popodnevnim satima, kazao je direktor Pula Sporta Ivan Glušac.

Zbog klizališta i pretvaranja Giardina u pješačku zonu uvest će se brojne promjene u prometu i javnom gradskom prijevozu. Tako će se za sav promet, kao i prethodnih godina, već od 13. studenog zatvoriti ulica Giardini, Laginjina na križanju sa Smareglinom i Anticovom, a ove godine i Zagrebačka na križanju s Dobrichevom, dok Zadarska ulica, od križanja s Istarskom do križanja s Dobrichevom, postaje jednosmjerna u smjeru Istarske. Carrarina se pretvara u dvosmjernu slijepu ulicu s mogućnošću polukružnog okretanja, a taxi stanica će se izmjestiti na mjesto sadašnjeg autobusnog stajališta u Istarskoj ulici, pojasnio je gradski pročelnik Giordano Škuflić, dodajući da će na kraju Giardina staviti betonske prepreke kako bi zona oko klizališta bila u potpunosti sigurna.

Igor Škatar, direktor Pulaprometa, pojasnio je da će autobusne linije koje su inače prometovale tim dionicama, biti preusmjerene na najbliže okolne stanice, koristeći uglavnom stajališta kod Gradske knjižnice, Arene i tržnice te da će javnosti biti dostupne izmjene na njihovim stranicama. Satnice se neće mijenjati.

Zbog izmjene prometnih i autobusnih ruta, novina koja će građanima olakšati dolazak u centar grada, predstavio je direktor Pulaparkinga Branislav Bojanić, bit će besplatan parking cijelog prosinca.

- Već iza 15. studenog bit ćemo tolerantni prema vozačima i dopuštat ćemo kašnjenja od pet, deset minuta dok se stvari ne poslože. No, jednu stvar u prosincu nećemo tolerirati, a to je nepropisno parkiranje i tu ćemo biti rigorozni, naglasio je Bojanić.

Ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festivala Gordana Restović naglasila je da će, uz obližnje klizalište, čitava lokacija biti zaokružena sadržajima - na Giardinima će se kao i inače smjestiti 18 kućica s raznim sadržajima, dvije pozornice, gastro kutak i Čarobna šuma za mališane, a u suradnji s festivalom Visualia ova će pješačka zona biti dodatno obogaćena instalacijom "Prolaz želja", odnosno svjetlosnim lukovima koji će se protezati čak 50 metara duž ulice Giardini.

Kao i inače, velika pozornica i više od 20 koncerata bit će na Portarati, a tradicionalan doček Nove godine na Forumu (Zabranjeno pušenje) i Portarati (Šajeta). 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini