U domu hrvatskih branitelja

FOTO / Otvoren Sa(n)jam knjige u Istri: U deset dana stotinjak programa i 25 tisuća knjiga od 280 izdavača

| Autor: Vanesa BEGIĆ


Nakon točno tri godine, ponovno je Dom hrvatskih branitelja postao mjesto radnje desetodnevnog festivala knjige i autora - Sa(n)jam knjige u Istri koji je danas otvoren točno u podne.

Ovogodišnje, 28. izdanje u deset dana donosi stotinu programa, 25 tisuća knjiga od 280 izdavača.

Budući da je izdanje posvećeno Daši Drndić, velikoj književnici i prijateljici Sa(n)jma, o njoj je emotivno, kao i o cijeloj manifestaciji govorio istarski književni bard Milan Rakovac, koji je i otvorio manifestaciju umjesto najavljenog Laszla Krasznahorkaia, velikog mađarskog pisca i svjetske književne zvijezde, koji iz zdravstvenih razloga nije mogao prisustvovati otvaranju.

Svečanu ceremoniju otvaranja, a na kojoj su o važnosti manifestacije govorili ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, pulski gradonačelnik Filip Zoričić, župan Boris Miletić i direktorica Sajma Magdalena Vodopija, vodili su poznati pulski glumci Dijana Vidušin i Rok Juričić, dok je jazz-ritam ceremoniji zadao Big Band Pula na čelu s Brankom Sterpinom.

O ovogodišnjoj temi, "Povratku", velikoj književnoj i filozofskoj temi, na Sajmu će govoriti Boris Buden, Semezdin Mehmedinović, Kapka Kassabova, Selvedin Avdić, Boris Dežulović, Leonida Kovač, Goran Vojnović, Zoran Žmirić, Dejan Dukovski, Olja Savičević Ivančević, Andrej Blatnik, Amir Alagić i mnogi drugi. Popusti na knjige će iznositi do 70 posto.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini