ODABRALE MAME

NAJZDRAVIJI KEKSI U HRVATSKOJ: BUZETSKA DELICIJA mala tvornica peciva u kojoj nema pristupa NI ŠEĆERU, NI GMO-u


"Nekako u isto vrijeme kada smo u kategoriji keksa bez šećera dobili nagradu "Odabrale mame" morali smo zbog zakonske regulative uskladiti ugovore s trgovačkim lancima i uspjeli smo to osim s jednim koji je nekada bio naš najveći kupac. Postavili su takve zahtjeve da ih nismo mogli pratiti i tada smo se ozbiljno zabrinuli. Razmišljali smo da se s osam zaposlenih ponovo vratimo na sedam. Imali smo radnika kojem je isticao ugovor na određeno i nismo ga namjeravali produžiti. Međutim nakon ovog priznanja, zahvaljujući još nekim promotivnim akcijama, prodaja se počela povećavati i došli smo u situaciju da smo u srpnju radniku koji je bio na određeno dali ugovor na neodređeno, zaposlili još jednog radnika i imamo pune ruke posla."

Tako će na pitanje što za njih zapravo znači oznaka "Odabrale mame" kojom su Delicia keksi bez šećera dobili nagradu za najbolje kekse bez šećera, odgovoriti supružnici Horvat, Dražen i Dorijana, vlasnici male obiteljske tvrtke Delicia koja se na tržištu pozicionirala kao proizvođač specijalnih keksa, čajnih peciva bez šećera. Rekli bi neki najzdravijeg keksa u Hrvatskoj, jer uz to što nema šećera, ima vlakna, sto posto je biljno, nema niti jedne životinjske namirnice, tako da ga mogu koristiti i vegetarijanci i vegani, nema trans masnih kiselina ni hidrogeniranih masnoća i nema GMO-a, a sve sirovine su pod nadzorom.

Četiri kriterija

Istraživanje je provedeno u ožujku, a Horvatovi su početkom travnja službeno obaviješteni da su pobijedili u toj kategoriji i stekli pravo da koriste znak "Odabrale mame". Počeli su ga koristiti u svibnju i lijepe ga na svoje proizvode, a priznanje im je uručeno krajem prošlog tjedna. Ograničeno mu je vrijeme trajanja, pa je ovo znak za 2018./2019. godinu.

Oznaku "Odabrale mame", kaže Dražen Horvat, ove godine dobila su 32 proizvoda, a Delicia je prvi istarski brend koji je pobijedio u jednoj od kategorija. Delicia keksi bez šećera dobili su nagradu za najbolje kekse bez šećera, a u kategoriji zdravi keksi konkurencija su im bili samo inozemni brendovi.

- U ovoj kategoriji nemamo domaću konkurenciju, jer kada govorimo o čajnom pecivu bez šećera mi smo jedini hrvatski proizvođač. Koestlin radi sličan proizvod bez šećera, ali to je tvrdi keks u drugoj kategoriji, i nema još nekih parametara koji su se ocjenjivali. Kraš je također proizvodio u toj kategoriji, ali odustali su jer to je mala niša i u toj maloj niši mi se sada borimo s konkurencijom iz uvoza. "Odabrale mame" nije vezano na to da proizvod mora biti hrvatski. Znači konkurencija je velika jer u obzir dolaze i domaći i strani proizvodi, a ipak je većina iz uvoza, kaže Dražen.

Istraživanje "Odabrale mame" promovira se kao prvo i jedinstveno istraživanje zadovoljstva hrvatskih majki korištenim proizvodima i uslugama na hrvatskom tržištu. Preporuka je potrošačima za kupnju najboljeg proizvoda ili korištenje najbolje usluge, ujedno i nagrada proizvođačima čiji su proizvodi pronašli put do srca hrvatskih majki. Istraživanje u kojemu ocjene daju isključivo hrvatske mame pokrenuto je u Hrvatskoj prvi puta prošle godine, a njime su ponajviše obuhvaćeni prehrambeni artikli, proizvodi za osobnu higijenu i čišćenje domaćinstva, trgovine. Provedeno je on-line putem, a realizirana su četiri odvojena on-line istraživanja u kojima je sudjelovalo više od devet tisuća majki.

-Istraživanje je neovisno, nema veze s veličinom firme, ulaganjem u marketing ili udjelom na tržištu, a ocjenjuju se četiri kriterija, kvaliteta, zadovoljstvo proizvodom, vrijednost za novac i kolika je vjerojatnost da bi ga preporučili drugima. Nismo očekivali da ćemo biti najbolji, ugodno nas je to iznenadilo, ali izgleda i doprinijelo rastu prodaje, povjerit će nam Dražen. (Gordana ČALIĆ ŠVERKO, snimio Milivoj MIJOŠEK)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum