PUBLIKA ŽELJNA MODNIH UZBUĐENJA

U Vinkuranskom kamenolomu: AVE CEZARE, POGLEDAJ ŠTO SE NOSI OVOGA LJETA

| Autor: Lara BAGAR


Deseta modna manifestacija pod nazivom Look@Me, Ave Cezare! bio je recentni prikaz dizajnera lokalne modne scene koji su se tom prilikom predstavili mini kolekcijama za ljetnu sezonu

 

Dugogodišnji kronični nedostatak modnih događaja na Poluotoku rezultirao je time da je publika modnih revija željna kao ozebli sunce. Stoga i ne čudi što se iznimno veliki broj publike u srijedu navečer okupio na modnoj reviji u impresivnom ambijentu vinkuranskog kamenoloma Cave Romanae. Deseta modna manifestacija pod nazivom Look@Me, Ave Cezare! bio je recentni prikaz dizajnera lokalne modne scene koji su se tom prilikom predstavili mini kolekcijama za ljetnu sezonu. Baš kao i na velikim modnim događajima posjetitelji, u ovom slučaju ipak mahom posjetiteljice mogle su ovjekovječiti događaj fotografiranjem u foto kutku s lovorovim vijencem, budući da je nit voditlja modne manifestacije bila antički Rim. U tom duhu, u haljama i dekoru otvorena je revija s manekenom u ulozi Cezara koji je u pozadini promatrao ljetnu modnu reviju u kojoj se 12 dizajnera predstavilo s 12 modnih rukopisa. Cvjetni motivi našli su se otvornim kolekcijama.

Prvi u ženstvenoj, lepršavoj kolekciji Antonele, jedne od najdugovječnijih dizajnerica na Poluotoku, koja se opravdano dobrim krojem i predanošću pozicionirala kao jedno od vodećih modnih imena u Istri, drugi u kolekciji Anje Stehlik, trenutno najplodnije dizajnerice koja je nakon velike pulske samostalne revije u subotu, u Vinkuranu osvanula s novom romantičnom ljetnom kolekcijom. Romantika i nježni tonovi akcent su kod Anime M., dok Martina Herak ljeto provodi u asimetričnim monokromim haljinama koje obavijaju tijelo. Ivana Tomić u sezonu ulazi u hlačama i suknjama tropskih motiva, asimetričnim mantilom i prepoznatljivim čistim krojevima koji tvore pravu malu kapsule kolekciju. Katja Kliba ne boji se kombinacija i uzoraka. Hrabro spaja nespojivo u urbanoj mladalačkoj trible kolekciji, dok se Ingrid Rojc poigrava dezenima.

Laardesign, ime koje se već afirmiralo na domaćoj i inozemnoj sceni, odvažile su se u kreiranju kupaćih kostima koju su upotpunili ženstvenim ljetnim modelima i acessoirima Le Moda, modnog punkta poznavatelja mode u Puli. Teatralan, raskošan, dramatičan i romantičan Saša Obradović izmamio je uzdahe u publici. Nakit je neizostavni dio svake ljetne kombinacije. Mašna koja nadilazi samu sebe trade mark je maštovite kolekcije Mashna by Petra Fabian Kapov, dok čelik, geometrija i avangarda krase 2 raredesign. Začin događaju bile su lokalne influenserice, čije ime nismo saznali, i prodefilirale u frizurama Artisic hair salona i izmamile veliku pljesak publike te dokazale da mode nikada dosta.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater