SUTRA U GALERIJI MAKINA

HUMANITARNA PRODAJNA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA: Sav iznos najpotrebitijim obiteljima Uljanikovih radnika

Foto Marijana BENKO

Foto Marijana BENKO


Uljanikovi radnici od rujna 2018. godine nisu primili puni iznos svojih plaća * Početna cijena svake fotografije bit će 300 kuna, a broševa 20 kuna

Humantirana prodajna izložba fotografija otvara se sutra u 20 sati u pulskoj Galeriji Makina, a ostaje otvorena do idućeg petka, 8. ožujka. Na izložbi sudjeluju pulski fotografi Duško Marušić Čiči, Goran Šebelić, Manuel Angelini, Danijel Bartolić i Marijana Banko. Svaki je autor donirao pet svojih uradaka, dok će se Marijana Banko predstaviti fotografijom radnika Danijela Mulačeka nastalom na prosvjedima u Puli u kolovozu prošle godine.

Početna cijena svake fotografije bit će 300 kuna, a kupci će ih moći podignuti u petak 8. ožujka. Galerija Makina bit će otvorena i tijekom vikenda; u subotu i u nedjelju radit će od 18 do 21 sat, a u tim će termina galerija raditi i radnim danima. Prilikom otvaranja izložbe, a i tijekom svih ostalih dana njena trajanja, zainteresirani građani moći će kupiti i broševe u plavoj boji koje su izrađivale obitelji Uljanikovih radnika na radionicama što su se održavale u pulskom Društvenom centru Rojc. Početna cijena za broševe je 20 kuna.

Sav prikupljeni iznos od prodaje fotografija i broševa ide najpotrebitijim obiteljima Uljanikovih radnika koji od rujna 2018. godine nisu primili puni iznos svojih plaća. Organizatori se nadaju da će građani još jednom pokazati solidarnost na djelu te kupiti fotografije.

Građani i dalje mogu u sklopu humanitarne akcije 'Uljanik za bolje sutra' obnavljati uplate na tekući račun u Zagrebačkoj banci: HR1023600003513337765 ili pozivati humanitarni broj telefona: 060 9005 (6,25 kn poziv s PDV-om). (Z. A.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater